Kulinarika
 

Ali veste, kaj je medvedji česen?

31. 3. 2016; 22.42
Avtor: Maja
100_12881
Čemaž so poznali že stari Rimljani in še danes je zelo cenjen v kulinariki.

Mnogo ljudi, zlasti tisti z občutljivim želodcem, ne prenese čemaža. Zelo pa tekne medvedom, ki si po zimskem spanju z njim očistijo in poživijo organizem. Od tod tudi ime Allium ursinum – medvedji česen.
Ne le medvedom, čemaž tudi ljudem pomaga pri čiščenju prebavil in krvi, saj deluje antiseptično, pospešuje prebavo in izboljšuje absorpcijo v črevesju.

Cela rastlina je bogata z vitaminoma A in C, železom, magnezijem in manganom. Poleg eteričnih olj vsebuje čemaž še dragocene soli, sluzi in sladkor.

prejšnji članek
Kako ga uporabiti v kulinariki?
Kulinarika
Kako ga uporabiti v kulinariki?
naslednji članek
Pred poroko morate nujno…
Zdravje
Pred poroko morate nujno…

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.