boštjan-močnik 2
Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko je težko, če ne vojska?«

1715253201-dsc9430-01-1715253168875
Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo policiji in SDS

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Ali veste, kaj je medvedji česen?

31. 3. 2016; 10.42
Avtor: Maja
100_12881
Čemaž so poznali že stari Rimljani in še danes je zelo cenjen v kulinariki.

Mnogo ljudi, zlasti tisti z občutljivim želodcem, ne prenese čemaža. Zelo pa tekne medvedom, ki si po zimskem spanju z njim očistijo in poživijo organizem. Od tod tudi ime Allium ursinum – medvedji česen.
Ne le medvedom, čemaž tudi ljudem pomaga pri čiščenju prebavil in krvi, saj deluje antiseptično, pospešuje prebavo in izboljšuje absorpcijo v črevesju.

Cela rastlina je bogata z vitaminoma A in C, železom, magnezijem in manganom. Poleg eteričnih olj vsebuje čemaž še dragocene soli, sluzi in sladkor.

prejšnji članek
Kako ga uporabiti v kulinariki?
Kulinarika
Kako ga uporabiti v kulinariki?
naslednji članek
Pred poroko morate nujno…
Zdravje
Pred poroko morate nujno…
#nasazenazenska
nasazenazenska