Kulinarika
 

Kako ga uporabiti v kulinariki?

1. 4. 2016; 05.00
Avtor: Maja
slika-_original-1333084536-718865
Ste se kdaj vprašali, na kakšne načine vse lahko uporabljate čemaž v kulinariki?

Pri čemažu so uporabni listi, pa tudi podolgovata čebulica, ki se skriva globoko v zemlji. Užitni so tako cvetni popki kot cvetovi. Uporaben je v vseh jedeh, kjer sicer uporabljamo česen in čebulo. Mlade plodove s stebli vred sesekljamo in z njimi posipamo jedi tam in tako, kot sicer uporabljamo peteršilj.

Od zgodnje pomladi pa vse do konca maja nabiramo liste za presne solate. Za poznejše uživanje si ga lahko pripravimo v oljčnem olju s himalajsko soljo. Recept vas čaka TUKAJ.
S sušenjem in zamrzovanjem čemaž izgubi večino zdravilnih lastnosti. Tudi toplotno obdelava mu škodi, a nam vseeno tekne v juhah, prikuhah, cmokih, nadevih, testeninah, štrukljih, mesnih ruladah.

prejšnji članek
To delajo aktivne nosečnice ...
Zdravje
To delajo aktivne nosečnice ...
naslednji članek
Ali veste, kaj je medvedji česen?
Kulinarika
Ali veste, kaj je medvedji česen?
#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.