Pri čemažu so uporabni listi, pa tudi podolgovata čebulica, ki se skriva globoko v zemlji. Užitni so tako cvetni popki kot cvetovi. Uporaben je v vseh jedeh, kjer sicer uporabljamo česen in čebulo. Mlade plodove s stebli vred sesekljamo in z njimi posipamo jedi tam in tako, kot sicer uporabljamo peteršilj.
Od zgodnje pomladi pa vse do konca maja nabiramo liste za presne solate. Za poznejše uživanje si ga lahko pripravimo v oljčnem olju s himalajsko soljo. Recept vas čaka TUKAJ.
S sušenjem in zamrzovanjem čemaž izgubi večino zdravilnih lastnosti. Tudi toplotno obdelava mu škodi, a nam vseeno tekne v juhah, prikuhah, cmokih, nadevih, testeninah, štrukljih, mesnih ruladah.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.