Kulinarika
 

Antioksidanti so zlata vredni

26. 6. 2016; 07.30
Avtor: Marijana Mandić/Maja
košara sadje zelenjava
Ženske, ki so se potrudile v svoj jedilnik vključiti kar največ sadja in zelenjave, so shujšale tako rekoč mimogrede.

Ameriška študija, ki je zajela 17.000 ameriških žensk po menopavzi, je razkrila, da so tiste, ki so se potrudile v svoj jedilnik vključiti kar največ sadja in zelenjave, shujšale tako rekoč mimogrede. Natančneje, med njimi je bilo trikrat več zmagovalk kot med ženskami, ki so pojedle manj kot dva sadeža in dve porciji zelenjave na dan. Seveda le, če niso pozabile na beljakovine. Hrana rastlinskega izvora nas namreč oskrbi s toliko vitamini, minerali in antioksidanti, da se po njihovi zaslugi sproži tudi manj hormonov lakote, presnova pa se zaradi razbremenjenih oziroma osveženih organov in žlez pospeši. Samo antioksidanti iz paradižnika in jagodičevja, denimo, pospešijo izgorevanje maščobe za več kot tretjino. Ne glede na letnico rojstva, še posebej pa, če je zadnja menstruacija že mimo, se potrudite pojesti čim več zelenjave in potem še sadja, ki je tudi najboljše nadomestilo za sladkor.

prejšnji članek
Tako ga pripravijo v Maroku
Kulinarika
Tako ga pripravijo v Maroku
naslednji članek
Skrivnosti vitkih
Moda&Lepota
Skrivnosti vitkih

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.