franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Skrivnosti vitkih

26. 6. 2016; 07.26
Avtor: Lea Pufek
tajska hrana

Hrana naj bo pekoča

Zakaj so Francozinje vitke?

Kar ni in ni nam jasno, kako lahko ob vsem tistem maslu, francoskih štručkah, siru in pecivu ohranjajo zavidljive postave. Zagotovo poznajo kakšno skrivnost. Zagotovo v njihovem načinu prehranjevanja obstaja kakšna zvijača. Seveda obstaja, pa ne samo pri Francozih. 

V vsaki kulturi obstaja neka prehranjevalna skrivnost, ki zagotavlja, da kljub vsem prehrambnim razvadam nekateri ostajajo vitki. Zlasti tisti, ki se prehranjujejo po tradicionalnem prehrambnem načrtu, ki je značilen za posamezno kulturo. Jedo tako, kot so jedle njihove babice, in tisto, kar je značilno za njihovo okolje. Če temu prištejemo še značilen življenjski slog, je ohranjanje vitkosti mačji kašelj. Preverjali smo skrivnosti vitkih z vsega sveta. Jih boste posnemali?

Tajska: Hrana naj bo pekoča

Verjetno ste že slišali, da pekoča hrana močno vpliva na presnovo. Tajska hrana velja za eno najbolj pekočih na svetu. Čili in podobne pekoče paprike so znane po tem, da pospešujejo metabolizem. Tajci pekočo hrano jedo zmerno in počasi, grižljaj za grižljajem. Zmerno hranjenje in uživanje v hrani zagotovita, da tehtnica nikoli ne pokaže preveč kilogramov. Pekoča hrana pa je samo še pika na i.

Finska: Nordijska hoja

Nordijska hoja je že nekaj let nadvse priljubljena vadba, ker ne zahteva nobene posebne opreme in fizične pripravljenosti, njeni učinki pa so neverjetni. Gre za hojo s pomočjo pohodnih palic, kjer ne delujejo smo nožne mišice, ampak pri hoji sodelujejo tudi roke, trebuh, ramenski obroč in hrbet. Gre torej za celostno vadbo, s katero porabite 20 odstotkov kalorij več kot pri navadni hoji. Poleg tega pa se vadbo lahko izvaja na prostem, ne glede na letni čas.

prejšnji članek
Antioksidanti so zlata vredni
Kulinarika
Antioksidanti so zlata vredni
naslednji članek
Največ zaslužijo prvorojenci
Zdravje
Največ zaslužijo prvorojenci