TRGOVINA, SEZONSKO SADJE foto: dreamstime
Kako lahko veste, ali je sadje obdelano s pesticidi? Večina enostavno je obdelana s pesticidi, razen, če kupujete sadje in zelenjavo pri preverjenem ekološkem pridelovalcu, ki je vreden zaupanja, saj le laboratorijski testi prikazujejo realno prisotnost in količino določenih kemikalij. Seveda pa smo za vas pripravili kratka navodila, da bi se lahko čim bolj izognili pesticidom, kolikor je to pač možno. Poskusite kupovati le hrano organskega izvora.
Jagode so obdelane v povprečju s 65 vrstami pesticidov, fungicidov in herbicidov, paprike pa s 50 različnimi kemikalijami. Špinača je pogosto polna težkih kovin, češnje, breskve in nektarine pa so obdelana z okoli 20 vrst kemikalij preden prispejo do trgovskih polic in tudi v zeleni je polno vzorcev različnih kemikalij, poroča ameriška agencija za hrano.
Najbolj odporni in najmanj obdelani s kemikalijami so avokado, ananas, mango, kivi, papaja in borovnice.
Kemikalije povzročijo, da je hrana dalj časa lepa na izgled in da ji podaljša življenjsko dobo.
Že dolgo je znano, da je v lupini sadja in zelenjave največ hranilnih snovi, zdaj pa je ravno lupina prepovedana za uživanje. Kaj storiti? Kupujte lokalno sadje in zelenjavo v manjših količina, da vam hrana ne zgnije in se pokvari. Zapomnite si, če v sadju najdete črva, potem veste, da se prehranjujete zdravo!
Biosadeže ločite od preostalih sadežev. foto: Dreamstime
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.