Kulinarika
 

Za pripravo tega potrebujete le 5 minut

26. 8. 2016; 15.30
Avtor: A.K.
kuskus
Kadar nimate časa za kuhanje, vam bo tale nasvet rešil trpljenje vašega želodčka.

Kus-kus z radičem

Sestavine:

- 1 skodelica kus-kusa


- 2 skodelici vode
- manjša glava radiča
- 1 pločevinka leče
- čebula
- 4 žlice oljčnega olja
- 4 žlice praženih mandeljev
- 2 žlici bučnih semen
- 2 žlici naribanega ingverja
- morska ali himalajska sol
- sveže mleti poper

Priprava:

Zavrite vodo in z njo prelijte kus-kus. Malenkost posolite in dodajte olje. Pokrijte in pustite stati 5 minut. Ta čas narežite radič na tanke trakce. Lečo odcedite in sperite. Čebulo nasekljajte in jo popražite na olju. Dodajte lečo in radič in ju ves čas mešajte, 2-3 minute. Kus-kus, ki se je ta čas napihnil, dodajte k zelenjavi. Mandeljne narežite in jih potresite po jedi, skupaj z bučnimi semeni, ingverjem in poprom.

To jed lahko uživate tako hladno kot tudi toplo. Po okus lahko, preden postrežete, dodate še par kapljic oljčnega olja.

prejšnji članek
Najbolj žalostna ljubezenska zgodba na Balkanu: Smrt ju ni ločila
Svet slavnih
Najbolj žalostna ljubezenska zgodba na Balkanu: Smrt ju ni ločila
naslednji članek
Neda Ukraden pretaka grenke solze
Svet slavnih
Neda Ukraden pretaka grenke solze

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.