Kus-kus z radičem
Sestavine:
- 1 skodelica kus-kusa
- 2 skodelici vode
- manjša glava radiča
- 1 pločevinka leče
- čebula
- 4 žlice oljčnega olja
- 4 žlice praženih mandeljev
- 2 žlici bučnih semen
- 2 žlici naribanega ingverja
- morska ali himalajska sol
- sveže mleti poper
Priprava:
Zavrite vodo in z njo prelijte kus-kus. Malenkost posolite in dodajte olje. Pokrijte in pustite stati 5 minut. Ta čas narežite radič na tanke trakce. Lečo odcedite in sperite. Čebulo nasekljajte in jo popražite na olju. Dodajte lečo in radič in ju ves čas mešajte, 2-3 minute. Kus-kus, ki se je ta čas napihnil, dodajte k zelenjavi. Mandeljne narežite in jih potresite po jedi, skupaj z bučnimi semeni, ingverjem in poprom.
To jed lahko uživate tako hladno kot tudi toplo. Po okus lahko, preden postrežete, dodate še par kapljic oljčnega olja.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.