Kulinarika
 

Sol lahko uporabite tudi za ...

7. 9. 2016; 15.00
Avtor: A.K.
sol
Mali kuhinjski triki, ki jih še ne poznate.

Zagotovo jo imate doma, vendar ne veste, kje vse jo lahko uporabite.

1. Sadje. Če želite, da sadje ostane dlje časa sveže, po njem posujte malo soli.

2. Smrad. Po rezanju čebule ali česna, si s soljo podrgnite po prstih, da se znebite neprijetnih vonjav.

3. Ogenj. Vedno imejte sol v kuhinji blizu štedilnika. V primeru požara, sol potresite po ognju.

4. Luknje v zidovih. Za tiste majhne luknjice lahko poskrbite kar sami. Potrebujete enake količine soli, koruznega škroba in vode. Zmešajte vse skupaj v gosto zmes in z njo zapolnite luknjice. Pustite, da se posuši, nato pa lahko prebelite.

5. Barve. Dodajte skodelico soli med umazana oblačila in nato operite, če želite, da bodo barve bolj intenzivne.

6. Kri. Madeže od krvi se lahko rešite s pomočjo soli. Madež namočite v hladno vodo, nanj dodajte sol in pustite, da deluje 20 minut. Madež nato dobro zdrgnite, oblačilo pa operite.

7. Utrujena stopala. Po dolgem dnevu je idealni čas, da sprostite svoja stopala. Premešajte sol z nekoliko kapljic sivkinega eteričnega olja in nato nežno vtrite v stopala. Sol pomirja boleče mišice in odstranjuje odmrle kožne celice.

8. Sir. Podaljšajte življenjsko dobo vašega najljubšega sira z zavijanjem v krpo, ki je bila navlažena v slani vodi.

9. Mraz. Po zmrzali pred vašim vhodom potresite sol, kadar močno pade temperatura.

prejšnji članek
Helena Blagne načrtovala koncert, nato pa bolezen vse preprečila
Svet slavnih
Helena Blagne načrtovala koncert, nato pa bolezen vse preprečila
naslednji članek
Znani voditeljici nekoč skupaj delali, sedaj jo Nataša ne dohaja
Svet slavnih
Znani voditeljici nekoč skupaj delali, sedaj jo Nataša ne dohaja

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.