boštjan-močnik 2
Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko je težko, če ne vojska?«

1715253201-dsc9430-01-1715253168875
Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo policiji in SDS

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Zdrav in nasiten divji riž po receptu chefa Zdravka iz bistroja Mala terasa

13. 9. 2016; 12.49
Avtor: N.N.
DSC_5977
V zadnjem času po Ljubljani opazimo vse več bistrojev, ki z raznovrstno hrano zadovoljujejo potrebe ljudi, ki si želijo pojesti zdravo pa vendar hitro in kakovostno hrano.

Bistro je dejansko pariška iznajdba. Gre za majhne restavracije, ki ponujajo kakovostne obroke po zmernih cenah.

Ali ste vedeli, da so prvi bistroji nastali v pariških, stanovanjih?

Pred kratkim je odprl vrata majhen bistro Mala terasa, ki stoji nasproti Ljubljanskega nebotičnika, na Ajdovščini. Chef Zdravko Andželevski, ki rad razvaja svoje goste, nam je zaupal recept za pripravo hitre, okusne in zdrave jedi – divji riž z lososom - ter nam odgovoril ne nekaj vprašanj.

Kako bi opisali bistro Mala Terasa?

Mala terasa je bistro s hitro, zdravo prehrano v centru Ljubljane, s prelepim pogledom na Nebotičnik in urejeno Slovensko cesto. Na mirni terasi, ki jo krasijo številna zelišča, v srcu mesta, tako hrana kot ambient kombinirata tradicionalen stil z modernim pridihom, vse pa je v duhu zdravja in narave - tako materiali v prostoru, biorazgradljive posode in pribor kot tudi naravne in zdrave sestavine. Veliko poudarek dajejo tudi sezonskosti in lokalni hrani, če se le da.

Kaj vaši gostje največkrat naročijo?

Najpogosteje naročijo kosilo, ki ga sestavlja juha, glavna jed in sladica ali pa divji riž z lososom. Našim, že kar stalnim gostom, so všeč tudi naši sveži in okusni hambviči. Gre za križanca med sendvičem in hamburgerjem, v katerem se mešajo dobri in prijetni okusi. Gostje imajo še posebej radi našo tedensko ponudbo, ki vsak teden prinaša nekaj novega - od vse bolj popularnih "wrapov" in rižot do štrukljev in posebnih hambvičev.

Gostom ponujate svežo in sezonsko hrano. Kaj novega pripravljate za jesenski jedilnik?

Poleg ustaljene ponudbe bomo še naprej naše goste razvajali s sezonsko tedensko ponudbo, v sodelovanju z STA Travel kavarno pa pripravljamo tudi popoldansko ponudbo hrane, ki bo prilagojena predvsem ljubiteljem piva. Želimo si namreč vpeljati koncept “bar food”, pri čemer pa nočemo pozabiti na dobre sestavine, po katerih nimaš slabe vesti. Če že piješ dobro pivo, mora biti tudi hrana dobra - vendar ne samo po okusu.

Nam zaupate recept za jed, ki je vam najbolj pri srcu?

Najbolj všeč mi je divji riž s svežo zelenjavo in lososom.

Recept je zelo preprost: divjemu rižu, ki je okusen, nasiten in zdrav hkrati, smo dodali lokalno sezonsko zelenjavo, hrustljavo solato ter domače omake. Sam jih pripravim po skrivnem receptu. Tudi vi ste lahko kreativni in si doma pripravite zdrave omake. Lososa lahko zamenjate z piščancem ali pa z belim, mladim sirom.

Pa dober tek!

Dnevni meni: http://www.malaterasa.com/
#preprostodobro

prejšnji članek
Voditelj na Pop TV drugič postal očka!
Svet slavnih
Voditelj na Pop TV drugič postal očka!
naslednji članek
Pogosto jeste tunino? Nikar!
Kulinarika
Pogosto jeste tunino? Nikar!