foto: Domačija Pr Novak
Štrudelj s črnimi trobentami
Sestavine (za 4 osebe):
- 250 g svežih črnih trobent
- 25 g čebule
- 25 g masla
- 150 ml sladke smetane
- 150 ml kisle smetane
- 1 jajce
- šopek peteršilja
- sol
- poper
- 150 g vlečenega testa
- 25 g tekočega masla
Priprava:
Na maslu posteklenimo drobno nasekljano čebulo, dodamo natrgane trobente da upadejo, zalijemo s sladko in kislo smetano. Ko zavre odstavimo, solimo, popramo in dodamo nasekljan peteršilj. Ko se masa malo ohladi pa vmešamo še jajce (pazimo da ne zakrkne).
Vlečeno testo namažemo z maslom in do 2/3 razporedimo gobovo omako. Testo zvijemo in ga damo na povoščen papir za peko na pekač. Na vrh lahko damo še košček masla. Pečemo 30 min na 200 stopinj. Serviramo na zeleni solati obeljeni z malo limoninega soka in oljčnim oljem.
Lahko tudi zamrznemo ali surovo ali pečeno.
Med obiskovalci slovijo po jedeh izbranih sezonskih surovin, še posebej po hladno dimljeni postrvi, domačih testeninah in sočnih pečenkah. Lahko se pohvalijo tudi s čudovitimi sobami, ki gostom ponujajo prenočišča. Imajo velik vrt, s katerim vas razvajajo s svežimi surovinami in odličnimi začimbami. Organizirajo kuharske in fotografske tečaje, poskrbijo pa tudi za športnike, ki bi si radi pretegnili mišice, saj imajo teniško igrišče, ki je precej obiskano.
Delovni čas
Zaželene so predhodne rezervacije, odprti pa so v petek, soboto in nedeljo za kosila ob 13.00 uri in večerje ob 18.00 uri. Med tednom so obiskani po predhodnem dogovoru in rezervaciji, ob ponedeljkih in torkih pa so načeloma zaprti.
foto: Domačija Pr Novak
foto: Domačija Pr Novak
foto: Domačija Pr Novak
foto: Domačija Novak
foto: Domačija Novak
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.