Kulinarika
 

Štrudelj s črnimi trobentami

12. 9. 2016; 09.36
Avtor: Domačija Novak
nIMG_1399b

foto: Domačija Pr Novak

Razkrivamo vam recept, s katerim vas razvajajo na Domačiji Novak.

Štrudelj s črnimi trobentami

Sestavine (za 4 osebe):

- 250 g svežih črnih trobent 
- 25 g čebule 
- 25 g masla
- 150 ml sladke smetane
- 150 ml kisle smetane
- 1 jajce
- šopek peteršilja
- sol
- poper
- 150 g vlečenega testa
- 25 g tekočega masla  

Priprava:

Na maslu posteklenimo drobno nasekljano čebulo, dodamo natrgane trobente da upadejo, zalijemo s sladko in kislo smetano. Ko zavre odstavimo, solimo, popramo in dodamo nasekljan peteršilj. Ko se masa malo ohladi pa vmešamo še jajce (pazimo da ne zakrkne).

Vlečeno testo namažemo z maslom in do 2/3 razporedimo gobovo omako. Testo zvijemo in ga damo na povoščen papir za peko na pekač. Na vrh lahko damo še košček masla. Pečemo 30 min na 200 stopinj. Serviramo na zeleni solati obeljeni z malo limoninega soka in oljčnim oljem.

Lahko tudi zamrznemo ali surovo ali pečeno.

Domačija Novak

Med obiskovalci slovijo po jedeh izbranih sezonskih surovin, še posebej po hladno dimljeni postrvi, domačih testeninah in sočnih pečenkah. Lahko se pohvalijo tudi s čudovitimi sobami, ki gostom ponujajo prenočišča. Imajo velik vrt, s katerim vas razvajajo s svežimi surovinami in odličnimi začimbami. Organizirajo kuharske in fotografske tečaje, poskrbijo pa tudi za športnike, ki bi si radi pretegnili mišice, saj imajo teniško igrišče, ki je precej obiskano. 

Delovni čas

Zaželene so predhodne rezervacije, odprti pa so v petek, soboto in nedeljo za kosila ob 13.00 uri in večerje ob 18.00 uri. Med tednom so obiskani po predhodnem dogovoru in rezervaciji, ob ponedeljkih in torkih pa so načeloma zaprti. 



foto: Domačija Pr Novak

foto: Domačija Pr Novak

foto: Domačija Pr Novak

foto: Domačija Novak

foto: Domačija Novak

prejšnji članek
Enchiladas verdes
Kulinarika
Enchiladas verdes
naslednji članek
Marinirana bohinjska zlatovčica s pomarančami
Kulinarika
Marinirana bohinjska zlatovčica s pomarančami

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.