Kulinarika
 

Marinirana bohinjska zlatovčica s pomarančami

12. 9. 2016; 09.35
Avtor: Vila Podvin
vila podvin

Marinirana bohinjska zlatovčica s pomarančami vas čaka v Vili Podvin! foto: Vila Podvin

Razkrivamo vam recept, s katerim vas razvajajo v Vili Podvin!

File bohinjske zlatovčice

Sestavine:

- 8 filejev zlatovčice
- sol
- koper

Priprava:

Vsak file prerežemo na dva dela, solimo, posujemo s svežim koprom.
Zavijemo v zvitek. Zvitke zavijemo v alu folijo.
Kuhamo v vodi pod vreliščem 5 minut.

Pomaranče in limonina omaka

Sestavine:

- 2 pomaranči
- 5 limon
- 3 dcl olivnega olja
- 300 g sladkorja
- 1/2 l vode

Priprava:

Vodo in sladkor pokuhamo do sladkornega sirupa.


Dodamo krhlje natančno olupljenih pomaranč in kuhamo 5 minut (počasno vrenje).
Pomaranče ohladimo, solimo in popramo.

Limone olupimo in zavijemo v alu folijo.
Pečemo pri 230°C 7 minut.
Ohlajenim limonam med miksanjem dodajamo olivno olje, da nastane gladka emulzija.
Omako precedimo.

Čebulna marinada

Sestavine:

- 200 g čebule
- 1 dcl belega vina
- ingver, sol, beli poper
- oljčno olje

Priprava:

Na oljčnem olju popražimo šalotko. Dodamo ščep ingverja, sol in beli poper. Zalijemo z belim vinom in podušimo. Ohladimo.

Vila Podvin 

V Vili Podvin se lahko pohvalijo s čudovitim vrtom, kjer pripravljajo tudi večja slavja, kot so poroke, obletnice in rojstni dnevi. Organizirajo tudi druge dogodke za večje zaključene družbe, prirejajo kuharsko šolo in kuharske teambuildinge, vsako prvo soboto v mesecu organizirajo s podvinsko tržnico in ne pozabijo poskrbeti tudi za vaše najmlajše in hišne ljubljenčke, ki so vedno dobrodošli. 

Med obiskovalci najbolj slovijo po slovenskih tepkah, žonti, rdeči polenti in muflonu. 

Delovni čas:

- ponedeljek - zaprto
- torek - sobota (12.00-22.00 ure)
- nedelja (12.00-17.00)

foto: Vila Podvin

prejšnji članek
Štrudelj s črnimi trobentami
Kulinarika
Štrudelj s črnimi trobentami
naslednji članek
Sipa z jogurtom in marelico
Kulinarika
Sipa z jogurtom in marelico

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.