Kulinarika
 

Hobotnica s kumaro

12. 9. 2016; 09.35
Avtor: Galerija okusov
RECEPT_Hobotnica 3 (FOTO_Gregor Audič)

foto: Gregor Audič

Razkrivamo vam recept, s katerim vas razvajajo v Galeriji okusov.

Hobotnica s kumaro 

Sestavine (za 4 osebe):

- 200 g sveže hobotnice (priporočamo lošinjsko)
- jušna zelenjava
- 3 sveže kumare z domačega vrta
- sol
- poper
- olivno olje
- bel balzamični kis
- 100 g belih drobtin
- 10 g česna
- 10 g peteršilja-
- 3 srednje krompirje z domače ali s sosedove njive
- 100 ml mleka
- 1 strok česna
- ½ čebule
- svež koprc 

Priprava hobotnice:

Hobotnico z jušno zelenjavo podušimo do mehkega, očistimo in narežemo na 2 cm velike kolobarje. Na vročem olju jih popečemo do zlato rjave barve.

Priprava kumare:

Kumaro umijemo, olupimo. Olupke posušimo in jih nato zmeljemo v prah. Kumaro zrežemo tako, da nam ostane lepa kvadratna sredica, ki jo narežemo na 2x2 cm velike kocke in mariniramo s soljo, poprom, kisom in z olivnim oljem. Ostalo kumaro zrežemo na manjše kocke in jih damo v pečico na 60 °C dehidrirati za 2 ure. 

Priprava tržaških drobtin:

Prepražimo česen, da zadiši. Dodamo drobtine in peteršilj, zmiksamo in začinimo. 

Priprava krompirja:

Krompir skuhamo z mlekom, česnom in čebulo. Zmiksamo do gladkega, začinimo in vlijemo v sifon, dodamo dve bombici, dobro premešamo.

Serviranje:

Na krožnik postavimo pečeno hobotnico, obložimo s kockami sveče in dehidirane kumare, potrosimo s prahom kumare, potrosimo s tržaškimi drobtinami in nabrizgamo peno krompirja.

Dober tek vam želita chefa Luka Gmajner in Marko Magajne!

Chefa Marko Magajne in Luka Gmajner foto: Gregor Audič

Galerija okusov

Celjska Galerija okusov se lahko pohvali z jedmi, ki jih sestavljajo lokalne in sezonske sestavine, zato se a la carte meni redno spreminja. Prepoznavni po tradicionalnem odnosu do kulinarike z urbanim pristopom priprave jedi, po lokalnih in sezonskih sestavinah, po divji prezentaciji krožnikov v modernem okolju z globalno noto filozofije delovanja.

Njihova posebnost je baročni park, kje vas pogostijo. Ponašajo se tudi s sodobnim notranjim dizajnom, a la carte restavracijo visoke kulinarike in degustacijskimi meniji. Organizirajo tako zasebne dogodke, kot so poroke, rojstni dnevi kot tudi poslovne sestanke, predavanja, konference, teambuildingi in še mnoge druge.

Delovni čas:

Od srede do sobote so odprti med 11.00 in 22.00 uro. 






foto: Gregor Audič

foto: Urska&Domen

foto: Rok Tržan

foto: Gregor Gomboc

foto: Gregor Audič

foto: Gregor Audič

prejšnji članek
Sipa z jogurtom in marelico
Kulinarika
Sipa z jogurtom in marelico
naslednji članek
Nagradna igra: izbrani okusi za vaše brbončice
Kulinarika
Nagradna igra: izbrani okusi za vaše brbončice

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.