foto: Gregor Audič
Hobotnica s kumaro
Sestavine (za 4 osebe):
- 200 g sveže hobotnice (priporočamo lošinjsko)
- jušna zelenjava
- 3 sveže kumare z domačega vrta
- sol
- poper
- olivno olje
- bel balzamični kis
- 100 g belih drobtin
- 10 g česna
- 10 g peteršilja-
- 3 srednje krompirje z domače ali s sosedove njive
- 100 ml mleka
- 1 strok česna
- ½ čebule
- svež koprc
Priprava hobotnice:
Hobotnico z jušno zelenjavo podušimo do mehkega, očistimo in narežemo na 2 cm velike kolobarje. Na vročem olju jih popečemo do zlato rjave barve.
Priprava kumare:
Kumaro umijemo, olupimo. Olupke posušimo in jih nato zmeljemo v prah. Kumaro zrežemo tako, da nam ostane lepa kvadratna sredica, ki jo narežemo na 2x2 cm velike kocke in mariniramo s soljo, poprom, kisom in z olivnim oljem. Ostalo kumaro zrežemo na manjše kocke in jih damo v pečico na 60 °C dehidrirati za 2 ure.
Priprava tržaških drobtin:
Prepražimo česen, da zadiši. Dodamo drobtine in peteršilj, zmiksamo in začinimo.
Priprava krompirja:
Krompir skuhamo z mlekom, česnom in čebulo. Zmiksamo do gladkega, začinimo in vlijemo v sifon, dodamo dve bombici, dobro premešamo.
Serviranje:
Na krožnik postavimo pečeno hobotnico, obložimo s kockami sveče in dehidirane kumare, potrosimo s prahom kumare, potrosimo s tržaškimi drobtinami in nabrizgamo peno krompirja.
Dober tek vam želita chefa Luka Gmajner in Marko Magajne!
Celjska Galerija okusov se lahko pohvali z jedmi, ki jih sestavljajo lokalne in sezonske sestavine, zato se a la carte meni redno spreminja. Prepoznavni po tradicionalnem odnosu do kulinarike z urbanim pristopom priprave jedi, po lokalnih in sezonskih sestavinah, po divji prezentaciji krožnikov v modernem okolju z globalno noto filozofije delovanja.
Njihova posebnost je baročni park, kje vas pogostijo. Ponašajo se tudi s sodobnim notranjim dizajnom, a la carte restavracijo visoke kulinarike in degustacijskimi meniji. Organizirajo tako zasebne dogodke, kot so poroke, rojstni dnevi kot tudi poslovne sestanke, predavanja, konference, teambuildingi in še mnoge druge.
Delovni čas:
Od srede do sobote so odprti med 11.00 in 22.00 uro.
foto: Gregor Audič
foto: Urska&Domen
foto: Rok Tržan
foto: Gregor Gomboc
foto: Gregor Audič
foto: Gregor Audič
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.