palestina
Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Nagradna igra: izbrani okusi za vaše brbončice

12. 9. 2016; 09.33
Avtor: K.A.
Nagradna igra
Za vas smo na naši spletni strani Njena.si pripravili veliko nagradno igro, v kateri vam bomo vsak teden podarili novo čudovito nagrado v eni od priljubljenih slovenskih restavracij.

Ste si od nekdaj želeli, da bi okusili gurmanske okuse izpod rok vrhunskih kuharskih mojstrov? Zdaj je to mogoče. Vaše želje se vam z malo sreče lahko uresničijo. V naslednjih nekaj tednih vam bomo podarjali privlačne nagrade v eni izmed izbranih slovenskih restavracij in morda boste prav vi tisti, ki boste na koncu uživali v jedeh vrhunskih kuharskih mojstrov.

Vse kar morate storiti je, da všečkate in delite objavljene recepte na našem Facebooku mi pa bomo v naslednjih tednih tedensko izžrebali enega, ki bo dobil darilni bon v eni od slovitih slovenskih restavracij.

Poskrbeli smo tudi, da si boste lahko okusne recepte pripravili v svojih domačih kuhinjah: objavljali bomo recepte znanih slovenskih restavracij, da bi tako lahko prav vsi razvajali svoje brbončice. Klikni tukaj in sodeluj v nagradni igri zdaj!

Izbor restavracij

V restavraciji KULT316, ki deluje pod okriljem Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana, Centra kulinarike in turizma, se bodo predstavili s Širokimi rezanci s peteršiljevo omako, panceto in tartufi. Ta vrhunski recept je zdaj na voljo tudi vam, da ga lahko pripravite v vaši domači kuhinji.

Široki rezanci s peteršiljevo omako, panceto in tartufi vas že čakajo v restavraciji KULT316. foto: KULT316

Za vas, ki prisegate na bolj mistične okuse, je edina turška restavracija v Sloveniji, Yildiz Han, izbrala tradicionalno turško jed Saç kavurmo, ki vas ne bo pustila ravnodušnih.

Sac Kavurma je znana turška jed, ki vas bo preprosto navdušila. foto: Yildiz Han

Za ljubitelje mehiške hrane bo poskrbela Cantina Mexicana, ki je prva izbira za ljubitelje mehiških in tex-mex jedi (tapasi, tortilje, fajitas, žar miza, solate, žar, koktejli) v Ljubljani, nagrajena z znakom kakovosti Trip Advisor in nosilka priznanja najboljše restavracije v Ljubljani po izbiri revije In Your Pocket. Za vas so pripravili recept za slastne Enchiladas verdes, ki bodo zagotovo navdušile tudi vas.

foto: Cantina Mexicana

Galeriji okusov se lahko pohvalijo z jedmi, iz lokalnih in sezonskih sestavin, zato se a la carte meni redno spreminja. Prepoznavni so po tradicionalnem odnosu do kulinarike z urbanim pristopom priprave jedi in po divji prezentaciji krožnikov v modernem okolju. Za vas pa so delili svoj sloviti recept Hobotnice s kumaro.

foto: Gregor Audič

V Vili Podvin vas bodo razvajali v čudovitem vrtu, kjer pripravljajo tudi večja slavja, kot so poroke, obletnice in rojstni dnevi. Med obiskovalci najbolj slovijo po slovenskih tepkah, žonti, rdeči polenti in muflonu. Za vas pa so razkrili recept za Marinirano bohinjsko zlatovčico s pomarančami.

Marinirana bohinjska zlatovčica s pomarančami vas čaka v Vili Podvin! foto: Vila Podvin

Na Domačiji Novak med obiskovalci slovijo po jedeh iz izbranih sezonskih surovin, še posebej po hladno dimljeni postrvi, domačih testeninah in sočnih pečenkah. Lahko se pohvalijo tudi s čudovitimi sobami, ki gostom ponujajo prenočišča. Z vami delijo recept za slastni Štrudelj s črnimi trobentami.

foto: Domačija Pr Novak

V restavraciji Skipass se lahko pohvalijo z imenitnimi jedmi, ki imajo zelo privlačna imena, kot denimo: Angleško pečen telečji hrbet z gorčico in hruško, Skutna pena z Gozda Martuljek s pistacjo in meringo, Hladna kumarična juha z meto in paradižnikom in še mnoge druge jedi šefa kuhinje Mojmirja Štiftarja. V naši nagradni igri se predstavljajo z receptom za Sipo z jogurtom in marelico.

foto: Skipass

prejšnji članek
Hobotnica s kumaro
Kulinarika
Hobotnica s kumaro
naslednji članek
Znana slovenska voditeljica si je oddahnila, ker ni doživela usode Saše Lendero
Svet slavnih
Znana slovenska voditeljica si je oddahnila, ker ni doživela usode Saše Lendero