foto: Skipass
Sipa z jogurtom in marelico
Sestavine (za 4 osebe):
Kuhana sipa
- 400 g očiščene sipe
- 100 g prečiščenega masla
- Solni cvet
Krema marelic
- 100 g marelic
- 50 g suhih marelic
- 50 g masla
- 500 ml polsladkega traminca
Dimljen jogurt
- 100 ml kozjega jogurta
- 20 g češnjeve žagovine
- Sol
Sipin čips
- 50 g perl tapioke
- 30 g sipinega črnila
- Rastlinsko olje za cvrtje
Priprava:
Kuhana sipa
Sipo narežemo na čim tanjše rezine. Maslo segrejemo na 170°C in ohladimo. Sipo prelijemo z maslom in nepredušno zapremo. Kuhamo 24 ur pri 50°C. Pred serviranjem začinimo s solnim cvetom.
Krema marelic
Sveže marelice razkoščičimo. V kozici zmešamo sveže in suhe marelice ter prelijemo z vinom. Kuhamo na nizkem ognju dokler vino popolnoma ne izpari. Še toplim marelicam dodamo maslo, zmeljemo v gladko kremo in ohladimo.
Dimljen jogurt
Žagovino postavimo v strojček za dimljenje in v nepredušni posodi zadimimo jogurt. Postavimo v hladilnik za 30 minut. Postopek ponovimo trikrat in po potrebi solimo.
Sipin čips
Tapioko 20 minut kuhamo v 300 ml slanega kropa in dodamo sipino črnilo. Dobljeno maso raztegnemo na silikonsko podlago in sušimo 6 ur na 60°C oziroma dokler masa ni popolnoma trda. Tapioko nalomimo na manjše kose in jo ocvremo v olju segretem na 190°C.
V Kranjski Gori vas vabijo v Skipass Restavracijo, kjer pravijo se predstavijo tako: "Kar nas združuje je ljubezen do hrane. Zaradi naše edinstvene lege smo tako prišli do spoznanja, da lahko poleg slovenskih dobrot, našim gostom ponudimo tudi specialitete avstrijske in italijanske kuhinje. To, kar nas je združevalo že včasih, smo zopet obudili in za vas pripravili jedilnik Tromeje, doživetja treh dežel! Ob uživanju slovenskih jedi in vin vam bo kmalu postalo jasno, od kod slovenski pregovor, ki pravi, da gre ljubezen skozi želodec! Oživili smo dobrote slovenske kuhinje, skrite v starih receptih, pri tem pa ne pozabljamo na načela sodobne zdrave prehrane! Obiščite našo restavracijo in doživite pester svet kulinaričnih okusov!" Obljubljajo, da bodo goste očarali s pristnimi okusi jedi dveh sosednjih dežel in jih odpeljali v svet nepozabnih okusov Avstrije, Italije in Slovenije.
Slovijo po imenitnih jedeh, ki imajo zelo privlačna imena kot na primer: Angleško pečen telečji hrbet z gorčico in hruško, Skutna pena z Gozda Martuljek s pistacjo in meringo, Hladna kumarična juha z meto in paradižnikom in še mnoge druge jedi Chefa kuhinje Mojmirja Štiftarja, ki vas ne bodo pustile ravnodušne.
Pohvalijo se lahko z organizacijo degustacijskih večerov s slovenskimi in zamejskimi vinarji, s pripravo dogodkov za večje zaključene družbe in podjetja, z organizacijo team buildingov in pogostitvami podjetih, nudijo pa tudi možnost organizacije porok in drugih slavij - catering!
Delovni čas:
Od srede do nedelje med 12.00 in 22.00 uro
Od ponedeljka do torka zaprto.
Mesec april in mesec november zaprto.
foto: Skipass
foto: Skipass
foto: Skipass
foto: Skipass
foto: Skipass
foto: Skipass
foto: Skipass
foto: Skipass
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.