Kulinarika
 

Z njim boste zmanjšali tveganje za razvoj pljučnega raka

13. 10. 2016; 20.15
Avtor: D. B.
česen 1

foto: Pixabay

Znano je, da je česen naravni antibiotiki, najbolje pa ga je uživati na tešče.

Da je najbolje uživati surov česen, saj tako ohranimo največ njegovih telesu koristnih snovi, je že znano. Manj znano pa je, da je učinek česna toliko večji, če ga uživamo na tešče. Številne raziskave o zdravilnih učinki česna so pokazale, da je to čebulnico bolje jesti na prazen želodec, saj je učinek na naš organizem večji. Bolj učinkovito bo torej, če boste česen pojedli pred zajtrkom, saj bodo bakterije takrat prej podlegle njegovi moči.

Česen preprečuje številna nevarna obolenja

Česen je sicer s svojim izjemnim naborom vitaminov in mineralov (bogat je z z vitamini A, Ba, B2, vitaminom C, železom, kalijem, kalcijem, selenom, fosforjem ter z nekaterimi aminokislinami in adenozinom) odlično zdravilo proti visokemu krvnemu tlaku, zavira glivične okužbe, krepi imunski sistem, znižuje slab holesterol, s čimer zmanjšuje nevarnost srčnih in žilnih obolenj ter preprečuje nekatere vrste raka, kot so rak prostate, rak prsi, ledvični rak in rak mehurja. Uživanje česna vsaj dvakrat na teden naj bi po nekaterih raziskavah tudi razpolovilo tveganje za razvoj pljučnega raka.

prejšnji članek
Amber Rose razkrila skrivnost svoje bleščeče kože
Moda&Lepota
Amber Rose razkrila skrivnost svoje bleščeče kože
naslednji članek
V posteljo kar med snemanjem Usodnega vina
Svet slavnih
V posteljo kar med snemanjem Usodnega vina

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.