Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490
Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih žuriral: "Nosil sem lasulje, da me ne bi prepoznali"

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ali prisluškujejo Hajdinjaku

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Peka brez jajc: To so odlični nadomestki

12. 3. 2019; 01.00
Avtor: K.M.
jajca, jajce

foto: Profimedia

Ljudje se zaradi različnih razlogov izogibajo uživanju jajc. Kljub temu pa se zaradi tega na rabite odpovedati okusnemu pecivu.

Ljudje jajc ne jedo zaradi različnih razlogov. Morda so na njih alergični, jih njihovo telo zavrača, ali pa jih iz prehrane izločajo zaradi lastnih prepričanj (veganstvo). Po drugi strani pa se kdaj zgodi tudi to, da vam je jajc preprosto zmanjkalo, vi pa si zaželite neke okusne pečene slaščice. Problem nastane, ker je videti, kot da čisto vsi recepti vsebujejo jajca. No, to težavo vam lahko malo olajšamo, saj ravno za njih obstaja kar nekaj dobrih nadomestkov, zaradi katerih tega živila sploh ne boste pogrešali. 

1. Banana

1/2 zmečkane banane lahko nadomesti 1 normalno jajce. Seveda pa banana vaši slaščici doda svoj prepoznaven okus. Kar pa niti ni tako zelo slabo. 

Banane vsebujejo vitamin A, B1, B2, B6, C in D, veliko kalija, magnezija, kalcija, fosforja, železa, joda in klora. foto: Pexels

2. Lanena semena

Zelo zdrava lanena semena lahko uporabite kot nadomestek za jajca. Kako? 1 jedilno žlico zmletih lanenih semen zmešajte s 3 jedilnimi žlicami vode, mešajte vse dokler se le-ta ne prepojijo popolnoma, mešanica pa nastane nekoliko elastična. To mešanico lahko uporabite namesto enega jajca. 

3. Voda, olje in pecilni prašek

1 jedilna žlica olja, 1 jedilna žlica vode in 2 jedilni žlici pecilnega praška. Ta mešanica je odličen nadomestek pri peki piškotov in drugega peciva. 

prejšnji članek
Mnenje strokovnjakov: Pitje kave je za vas dobro
Zdravje
Mnenje strokovnjakov: Pitje kave je za vas dobro
naslednji članek
Šok v glasbenem svetu: Umrl legendarni basist Prljavega kazališta
Svet slavnih
Šok v glasbenem svetu: Umrl legendarni basist Prljavega kazališta