GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Zbrali so 8.755 evrov

24. 11. 2018; 04.00
Avtor: K.M.
Predaja donacije ROZA OKTOBER

Predaja donacije ROZA OKTOBER foto: Arhiv proizvajalca

V roza oktobru pri HOFERju zbrali 8.755 evrov. Donacijo, ki so jo pomagali zbrati HOFERjevi kupci in znani obrazi, namenjajo Slovenskemu združenju Europa Donna

Lukovica, 15. 11. 2018: Najbolj rožnat mesec v letu so pri HOFERju že tretje leto zapored posvetili osveščanju o raku dojk, najpogostejši obliki raka pri ženskah. Za vsak roza paket šampinjonov v mesecu oktobru so 10 centov namenili programu ROZA, ki ga Slovensko združenje za boj proti raku dojk Europa Donna izvaja v podporo bolnicam in njihovim svojcem. Skupaj z začetno donacijo v višini 2.200 evrov, ki so jo znani obrazi pomagali zbrati na kuharskem dogodku z dobrodelno noto, so tako Europi Donni namenili 8.755 evrov.



Spodbuda preventivi in zdravemu načinu življenja
"V Slovenskem združenju Europa Donna smo veseli ponovnega sodelovanja s podjetjem HOFER, kar nam omogoča, da sporočilo o pomenu preventive in zdravega načina življenja ponesemo širši množici ljudi. V čast nam je, da so se vabilu na kuharski dogodek z dobrodelno noto odzvali tudi številni znani obrazi, HOFER pa je v njihovem imenu Europi Donni namenil začetno donacijo, ki so ji ob koncu meseca oktobra dodali še izkupiček od prodaje šampinjonov v roza embalaži. Številka 8.755 evrov je lep dokaz, da projekt podpira vedno več ljudi, zato iskrena hvala za sodelovanje in izkazano zaupanje," je ob prejemu donacije povedala Tanja Španić, predsednica Slovenskega združenja za boj proti raku dojk Europa Donna.

Roza oktober - šampinjoni foto: Arhiv proizvajalca

Rekorden Roza oktober


Ob svetovnem mesecu osveščanja o raku dojk pri HOFERju zdaj že tradicionalno pozivajo k zdravi prehrani kot enemu izmed pomembnih vidikov skrbi za zdravje. Oktobra so bili v trgovinah HOFER tako že tretje leto zapored na voljo šampinjoni v roza embalaži, od vsakega prodanega paketa pa so 10 centov namenili programu ROZA, ki ga Slovensko združenje Europa Donna organizira v podporo bolnicam z rakom in njihovim svojcem. Osveščanju o raku dojk pa se ne posvečajo zgolj s prodajo šampinjonov in tovrstnimi dogodki, temveč vanj vključujejo tudi svoje zaposlene v okviru brezplačnih delavnic za preventivo in samopregledovanje. Pri HOFERju so povedali: "Veseli nas, da je letošnji Roza oktober pri HOFERju rekorden, saj je to še en dokaz več, da preventivi in zdravemu načinu življenja posvečamo vedno več pozornosti. Skrb za zdravje mora ostati prioriteta skozi vse dni v letu, ne zgolj oktobra, zato smo veseli, da s svojimi prizadevanji lahko doprinesemo k nadgradnji programa ROZA."

Kuharski dogodek z dobrodelno noto
Šampinjoni veljajo za zdravo izbiro in omogočajo pripravo številnih receptov, kar so na kuharskem dogodku konec septembra dokazali tudi številni znani obrazi, ki so v družbi ambasadorjev, Marka Potrča in Jane Koteska, zavihali rokave in kuhali za dober namen. S svojo udeležbo so tako Slovenskemu združenju Europa Donna namenili začetno donacijo v višini 2.200 evrov, svoj del pa so prispevali tudi kupci, ki so z nakupom šampinjonov v mesecu oktobru pripomogli k končni donaciji v višini 8.755 evrov.

prejšnji članek
Jason Derulo se bo prvič preizkusil kot igralec
Kultura
Jason Derulo se bo prvič preizkusil kot igralec
naslednji članek
Več kot trideset govorcev iz enajstih držav
Svet slavnih
Več kot trideset govorcev iz enajstih držav