Čokoladi žepki foto: V.M.
Priprava čokoladnih žepkov je zelo preprosta in nadvse zabavna, zato vam lahko pri pripravi pomagajo tudi otroci. Okusno pecivo lahko seveda napolnite z nadevom po vašem okusu, če vam čokoladna krema ne ugaja, jo lahko nadomestite z vam ljubo marmelado.
Kaj potrebujemo?
-250 g masla (pustite ga stati na sobni temperaturi)
-450 g gladke moke (TIP 500)
-lonček kisle smetane ali navadnega jogurta (180 g)
Postopek priprave
Pomembno je, da maslo omehčate na sobni temperaturi. Ko bo slednje srednje mehko, presejte moko in vse sestavine dobro pregnetite. V kolikor imate na voljo robotski mešalnik, bo testo pripravljeno kot bi mignil.
Sedaj testo oblikujte v kepo in ga za približno eno uro shranite v hladilnik.
Tako, sedaj je testo pripravljeno, da ga spremenite v ljubke piškote. Pomokajte delovno površino in testo tanko razvaljajte.
V naslednjem koraku s pomočjo okroglega modela izrezujte kroge.
Na sredino kroga položite pol žličke čokoladnega namaza oz. kreme, nato pa krog prepognite čez polovico, da boste ustvarili obliko žepka. S prsti stisnite robove, nato pa ga učvrstite s konico vilice.
Žepke polagajte na pekač obložen s peki papirjem, nato pa jih pecite 13 minut na 180 stopinj Celzija.
Pečene žepke prekrijte s kuhinjsko krpo in počakajte, da se nekoliko ohladijo. Na koncu jih posujte s sladkornim prahom in postrezite ob skodelici čaja, kave ali slastnega kakava.
Pripravite se lahko lotijo tudi najmlajše ročice. foto: V.M.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.