Kulinarika
 

To sta najbolj inovativna namaza leta!

12. 2. 2019; 12.30
Avtor: K.M.
namaz rdeca pesa

Tereza's choice: Humus rdeča pesa foto: Mediaspeed

Ste ju že preizkusili?

Že peto leto zapored je Inštitut za nutricionistiko podelil nagrade za najbolj inovativna slovenska živila. Osnovna cilja tega nekomercialnega projekta sta ozaveščati kupce, da bi lažje prepoznali nova oziroma izboljšana živila, in spodbujati gospodarstvo pri razvoju živil, predvsem takšnih z ugodnejšo hranilno sestavo. Projekt sofinancira Ministrstvo za zdravje RS v okviru nacionalnega programa o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje Dober tek, Slovenija, zdravo uživaj in več gibaj.

Tereza Poljanič foto: Marko Vavpotič, M24.si

Med nagrajenci je letos tudi televizijski obraz Tereza Poljanič z linijo izdelkov Tereza’s Choice. S podjetjem Organa so osvojili priznanje za inovativnost v skupini namazov za izdelka humus rdeča pesa in mandljev namaz s cimetom in vanilijo, ki sta tudi najbolj priljubljena izdelka v prodaji. 

Nagrajeni namazi foto: Promocijski material

Humus rdeča pesa foto: Promocijski material

Mandljev namaz foto: Promocijski material

"Pesin humus je povabljivo barvit in skriva vesel ter slajši karakter, popoln za hiter prigrizek ... Mandljev namaz pa je mešanica kokosovega sladkorja, vanilije in cimeta ter ustvari kombinacijo, ki spominja na topel okus piškotkov zato ga lahko brez težav postrežemo s sadjem, dodamo kosmičem, ga uporabimo kot dopolnitev k svoji najljubši sladici ali pa ga okušamo kar na žlico," o obeh namazih pravi Tereza.

prejšnji članek
Tudi Katy Perry obtožena rasizma
Moda&Lepota
Tudi Katy Perry obtožena rasizma
naslednji članek
Richard Gere postal očka
Svet slavnih
Richard Gere postal očka

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.