Marko Cvek 2 Odkrito.si

VIDEO: Branko iz Ljubezni po domače: A pri 49-ih ...

reka danica lovenjak prekmurje Svet24.si

Kam se pred vročino skrijejo znani obrazi?

ženska Petisvet.si

Marjan Ogorevc o tipični ženski bolezni pravi ...

oZ-naslovka_ malteška pomoč Svet24.si

Kdo so slovenski črni vitezi? So humanitarci ali ...

william kate Svet24.si

Princ William in Kate Middleton sta se odločila, ...

Miha Rodman Njena.si

Reka ljubezni: Dejan šokiral z drastično ...

nataša in marko2 Njena.si

Ljubezen po domače: Spoznajte Markovo srčno damo

Uporabite jajčno lupino
| K.M.

Uporabite jajčno lupino

NASLOVNA, Profimedia

Jajčna lupina je lahko odlična za ustvarjanje različne dekoracije doma v času velike noči. Za vas smo pripravili nekaj idej, kako jo lahko vnesete v različne elemente in z njo ustvarite praznično vzdušje.

Dekoracijo z jajčno lupino lahko ustvarimo na tak način, da ne bo namenjena samo času okoli velike noči, ampak bo vaš dom popestrila skozi celo pomlad. Osnovna stvar, ki jo potrebujete, je kar se da ohranjena jajčna lupina, približno polovica le-te, ki vam ostane potem, ko sveže jajce ubijete. Zbirajte jih že nekaj dni pred praznikom, ko boste pekli biskvit ali ko si boste za zajtrk privoščili ocvrta jajca. Lupino lahko dobite tudi po postopku izpihanih jajc ali pa tako, da ste zelo spretni pri lupljenju trdo kuhanih jajc ali pri uživanju mehko kuhanih jajc. Pomembno je le, da lupine izperete pod tekočo vodo, da v njih ni več ostankov jajca. 

1. Svečka v lupini
Jajčno lupino lahko obarvate podobno, kot bi to storili s pirhom. Lupina naj bo pri vrhu tako široka, da lahko vanjo postavite svečko. Lupino s svečko lahko postavite v skodelico za jajca ali v obarvano embalažo za shranjevanje jajc.

Foto: Profimedia - Svecka v lupini 1

Foto: Profimedia - Svecka v lupini 2

Foto: Profimedia - Svecka v lupini 3


2. Jajčna lupina namesto lončka
Jajčna lupina je odličen nadomestek lončka za rože. Vanjo lahko celo položite nekaj prsti in majhne rožice dejansko posadite, lahko pa jih s cvetovi zgolj okrasite in jih zamenjate, če ti ovenijo.

Foto: Profimedia - Roze v lupini (1

Foto: Profimedia - Roze v lupini (2)

Foto: Profimedia - Roze v lupini (3)


3. Jajčno gnezdece
Nadgradnja jajčne lupine namesto lončka je jajčno gnezdece. Začetek postopka je enak kot pri lončku, drugi del pa se malce razlikuje. Iz tanke vejice spletite majhen venček, v katerega boste ta lonček vpeli, nato pa jih z zgornjim delom venčka lahko obesite na manjše drevo.

Foto: Profimedia - Obesek (1)

Foto: Profimedia - Obesek (2)

Foto: Profimedia - Obesek (3)


4. Igrajte se z barvami
Jajčno lupino lahko napolnite z različnimi barvami in tako ustvarite preprosto barvito dekoracijo. Jajčno lupino lahko pustite zgolj napolnjeno z barvami in jih postavite po elementih v svojem domu, popestrite pa jih lahko z dodatno spomladansko dekoracijo. Po drugi strani pa lahko v še mehke barve vstavite tudi različne spomladanske cvetlice.

Foto: Profimedia - barve (1)

Foto: Profimedia - barve (2)

Foto: Profimedia - barve (3)