Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Odlična novica za ljubitelje gina tonika

15. 4. 2019; 10.02
Avtor: K.M.
Pivovarna Pelicon 2

Hoppy Tonic se super ujame z ginom Bratinov #3. Ena steklenička Hoppy Tonica zadostuje za dva koktajla. foto: Marko Vavpotič, M24.si

Ta informacija vas bo zagotovo razveselila!

Ljubitelji gina pozor, po odličnih pivih so v pivovarni Pelicon svojo ponudbo zdaj oplemenitili še z osvežilno brezalkoholno pijačo, in sicer z butičnim tonikom s simpatičnim in zgovornim imenom Hoppy Tonic. Ustvarili so ga z naravnim kininom in esenco pomaranče, posebnost Hoppy Tonica pa je, kot se za pivovarje spodobi, dodatek aromatičnega hmelja Citra. Pa tudi to, da je v njem invertni sladkor, zaradi česar ga je bilo treba uporabiti manj. Ena steklenička tako vsebuje samo osem gramov sladkorja. Čeprav je zelo piten tudi samostojno, pa je zasnovan tako, da iz širokega nabora žganic izvabi sveže in sadne arome. Hoppy Tonic se je sicer rodil zaradi točno določenega vrhunskega slovenskega džina Bratinov #3. 

Gin Bratinov #3 foto: Marko Vavpotič/M24

»Ves čas smo nekako vedeli, da bomo nekega dne naredili pravi tonik, Bratina pa pravi džin in da bomo skupaj pod njegovo staro hruško zakurili žar, točili pivo in mešali džintonike dolgo v noč,« najboljšo možno sliko uživanja ob Hoppy Toniku in džinu Bratinov #3 naslika Anita Lozar iz pivovarne Pelicon. 

Hoppy Tonic je butični izdelek, zato bo, vsaj za zdaj, v ličnih 250 ml stekleničkah na voljo v izbranih lokalih v Ljubljani in Ajdovščini.

Gin Bratinov #3 foto: Marko Vavpotič/M24



Predlogi za serviranje

1. Hoppy Tonic lahko pijete samega, ohlajenega na 8 ˚C.

2. Gin tonik

Hoppy Tonic se super ujame z ginom Bratinov #3. 50 ml gina Bratinov #3 zmešajte s 125 ml Hoppy Tonica. Dodajte rezino neškropljene pomaranče in led.

3. Tonik s kavo

Odlična mešanica je tudi tonik s kavo.

Tonik s kavo – brezalkoholni

V kozarec dajte led, čezenj nalijte Hoppy Tonic, ohlajen tonik pa previdno prelijte s kratko črno kavo. Nenavadna, a zelo okusna kombinacija.

Grega Božičnik iz Fetiche Bara med pripravo koktajla tonik s kavo, za katerega je sam ustvaril recepturo. foto: Marko Vavpotič, M24.si

prejšnji članek
Dnevni horoskop: Čutite, da ste močno utrujeni?
Horoskop
Dnevni horoskop: Čutite, da ste močno utrujeni?
naslednji članek
Meghan Markle hoče roditi v vodi, moških noče zraven
Svet slavnih
Meghan Markle hoče roditi v vodi, moških noče zraven
#nasazenazenska
nasazenazenska