002mv Odkrito.si

Sebastian Cavazza pred velikim izzivom

Adele Svet24.si

Konec ljubezni: Adele se je ločila

čiščenje uvodna Petisvet.si

Vsako nebesno znamenje čisti drugače!

sarec marjan1 - profimedia Svet24.si

Kot ga (ne) poznate: ko Šarca podcenjujejo kot ...

iča Svet24.si

Umrla humoristka Iča Putrih

škufca andrej Njena.si

Andrej Škufca z ženo in sinom uživa na soncu

005mv Njena.si

Lara Komar ima doma tako čednega moža!

Odlična novica za ljubitelje gina tonika
| K.M.

Odlična novica za ljubitelje gina tonika

Hoppy Tonic se super ujame z ginom Bratinov #3. Ena steklenička Hoppy Tonica zadostuje za dva koktajla., Marko Vavpotič, M24.si

Ta informacija vas bo zagotovo razveselila!

Ljubitelji gina pozor, po odličnih pivih so v pivovarni Pelicon svojo ponudbo zdaj oplemenitili še z osvežilno brezalkoholno pijačo, in sicer z butičnim tonikom s simpatičnim in zgovornim imenom Hoppy Tonic. Ustvarili so ga z naravnim kininom in esenco pomaranče, posebnost Hoppy Tonica pa je, kot se za pivovarje spodobi, dodatek aromatičnega hmelja Citra. Pa tudi to, da je v njem invertni sladkor, zaradi česar ga je bilo treba uporabiti manj. Ena steklenička tako vsebuje samo osem gramov sladkorja. Čeprav je zelo piten tudi samostojno, pa je zasnovan tako, da iz širokega nabora žganic izvabi sveže in sadne arome. Hoppy Tonic se je sicer rodil zaradi točno določenega vrhunskega slovenskega džina Bratinov #3. 

Foto: Marko Vavpotič/M24 - Gin Bratinov #3

»Ves čas smo nekako vedeli, da bomo nekega dne naredili pravi tonik, Bratina pa pravi džin in da bomo skupaj pod njegovo staro hruško zakurili žar, točili pivo in mešali džintonike dolgo v noč,« najboljšo možno sliko uživanja ob Hoppy Toniku in džinu Bratinov #3 naslika Anita Lozar iz pivovarne Pelicon. 

Hoppy Tonic je butični izdelek, zato bo, vsaj za zdaj, v ličnih 250 ml stekleničkah na voljo v izbranih lokalih v Ljubljani in Ajdovščini.

Foto: Marko Vavpotič/M24 - Gin Bratinov #3Predlogi za serviranje

1. Hoppy Tonic lahko pijete samega, ohlajenega na 8 ˚C.

2. Gin tonik

Hoppy Tonic se super ujame z ginom Bratinov #3. 50 ml gina Bratinov #3 zmešajte s 125 ml Hoppy Tonica. Dodajte rezino neškropljene pomaranče in led.

3. Tonik s kavo

Odlična mešanica je tudi tonik s kavo.

Tonik s kavo – brezalkoholni

V kozarec dajte led, čezenj nalijte Hoppy Tonic, ohlajen tonik pa previdno prelijte s kratko črno kavo. Nenavadna, a zelo okusna kombinacija.

Foto: Marko Vavpotič, M24.si - Grega Božičnik iz Fetiche Bara med pripravo koktajla tonik s kavo, za katerega je sam ustvaril recepturo.