stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Grdo vreme prestavilo festival džina

8. 5. 2019; 02.30
Avtor: PR
Foto Brina (5)

Festival Brina je prestavljen foto: Promocijski material

Nov datum, nova lokacija in obljubljeno sončno vreme za vse ljubitelje priljubljene pijače!

Kljub temu, da je džin in različne pijače narejene v kombinacije z njim trenutno med bolj priljubljenimi pijačami, je pomembno, da ga pijemo v prijetnem okolju. Čeprav veliko odtehta tudi družba, pa je tokrat slabo vreme poskrbelo, da se bo ta družba namesto 11. maja dobila raje 1. junija. 

Zaradi novega datuma pa je nova tudi lokacija v čudovitih ljubljanskih Križankah. Brina bo potekala od 12. do 24. ure, vstop na dogodek bo brezplačen, vsak obiskovalec pa bo prejel tudi ekskluzivni festivalski kozarec Polaris, ki so ga oblikovali in izdelali v Steklarni Hrastnik za lastno blagovno znamko Hrastnik1860. Festival bo na enem mestu združil slovenske destilarje džina, vrhunske kuharske mojstre, strokovnjake s področja destiliranja in mešanja pijač, kulinarike in steklarstva ter seveda vse ljubitelje in poznavalce, ki vedo, da se pravi užitek skriva v majhni količini res dobrih stvari. 

Zakonca Alma in Lior Kochavy bosta v ljubljano pripeljala še eno odlično zgodbo foto: Promocijski material

"Brina bo dogodek svetovljanskega značaja in bo predstavljala nov korak v razvoju kulinarične scene v Ljubljani in Sloveniji. Pri nas imamo enega najboljših brinov na svetu, imamo bogato tradicijo žganjekuhe, ki jo z vrhunskimi izdelki nadaljuje nova, kreativna generacija mladih destilarjev in tega potenciala ne smemo spregledati. Zato si Ljubljana zasluži takšen dogodek, ki naše mesto postavlja ob bok svetovnim prestolnicam in ki bo našim destilarjem nudil platfomo za predstavitev domači in tuji javnosti," je ob pripravah na festival povedala Alma Kochavy, soustanoviteljica festivala.

Da bo čas do težko pričakovanega festivala hitreje minil, bo v izbranih ljubljanskih lokalih ves maj na voljo ljubljanski džin koktejl Brina, ki ga je v čast Ljubljani zasnoval sommelier Gašper Čarman, direktor eVina. "Navdih za Brina koktejl je kar naša lepa Ljubljana, ki ima pestro zgodovino in bogato izročilo, zato imajo lokalni in tradicionalni okusi pomembno vlogo v mešanici. Osnova je slovenski džin, ki ima močneje izražen okus brina, v receptu pa so tudi jabolka, tipična sestavina tradicionalne slovenske kuhinje. Očarljive ljubljanske ulice pripovedujejo starodavne zgodbe, a mesto nikakor ni zaspano – Ljubljana je mladostna in sveža, zato sta za svežino in kanček eksotike koktejlu Brina dodana limona in ingver, dozo mladostne nagajivosti pa mešanici doda rožnati FeverTree Aromatic tonik," je koktejl Brina opisal Lior Kochavy, soustanovitelj festivala, in dodal, da si lahko koktejl Brina z ekskluzivnim festivalskim tonikom Fever-Tree lahko pripravite tudi doma.

Brina foto: Promocijski material

Sestavine za ljubljanski džin koktejl Brina:
30 ml slovenskega džina
30 ml ohlajenega ingverjevega čaja (v 1l vode pokuhajte 100 g ingverja, odcedite in ohladite)
30 ml jabolčnega soka
10 ml limoninega soka
80 ml Fever-Tree Aromatic tonika
zvita rezina limonine lupine
rezina rdečega jabolka
led

Priprava:
- V mešalcu za koktejle dobro pretresite džin, ingverjev čaj ter jabolčni in limonin sok.
- Mešanico prelijte v kozarec, poln ledu.
- V kozarec dolijte Fever-Tree Aromatic tonik in dodajte rezino limone.
- Okrasite z rezino rdečega jabolka.

prejšnji članek
To sta otroka Ashtona Kutcherja in Mile Kunis
Svet slavnih
To sta otroka Ashtona Kutcherja in Mile Kunis
naslednji članek
Meghan in Harry svetu pokazala dojenčka
Svet slavnih
Meghan in Harry svetu pokazala dojenčka