mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Podčetrtek bo prestolnica vina in čokolade

21. 4. 2019; 09.00
Avtor: PR
cokolada podcetrtek (1)

Festival vina in čokolade foto: Festival vina in čokolade

Prihodnjo soboto se začenja jubilejni, 5. Festival vina in čokolade, ki bo navdušil s 60 razstavljalci in pestrim spremljevalnim dogajanjem

Podčetrtek bo v soboto, 27. aprila postal slovenska prestolnica vina in čokolade. Jubilejni, 5. Festival vina in čokolade bo obiskovalcem iz vse Slovenije ter mnogim turistom iz Term Olimia in drugih bližnjih zdravilišč ponudil najboljše, kar Slovenija premore: »Letos se bo predstavilo 60 razstavljalcev, 30 vinarjev in 20 čokoladnic, ponudbo bo dopolnilo 10 lokalnih razstavljalcev, ki dajejo našemu festivalu še posebej zanimivo dodatno vsebino,« pojasnjuje direktor Turizma Podčetrtek Boštjan Misja, kjer so glavni organizatorji dogodka. 5. Festival vina in čokolade bo vrata odprl ob 10.00 uri in jih zaprl ob 22.00, potekal pa bo v Večnamenski športni dvorani Podčetrtek.

Festival vina in čokolade foto: Festival vina in čokolade

Festival vina in čokolade spremlja pestro spremljevalno dogajanje, ki vsako leto ponudi nove presežke. Za animacijo najmlajših obiskovalcev bo letos skrbela Damjana Golavšek, v treh delih se bo odvila modna revija Wine & choco, na dobrodelnem teku bodo zbirali sredstva za društvo Debra, ki povezuje osebe, obolele z redko kožno boleznijo bulozno epidermolizo, in njihove bližnje. Za obiskovalce bosta zagotovo zanimivi še artistična predstavitev dela s čokolado izpod rok Blaža Habjana iz Borbona catering in delavnica Simfonija vina in čokolade, ki jo pripravlja Aleksander Bohinc iz šole Sommelier Master Slovenija. Ob letošnjem jubileju bodo podelili jubilejna priznanja festivala in ponovno izbrali vino župana občine Podčetrtek. V sklopu festivala bosta podeljena še naziva Naj vinska hiša in Naj čokoladnica, ki ju bodo izbrali obiskovalci. Vrhunec obfestivalskega dogajanja bo zagotovo popoldanski koncert Nine Pušlar in večerni skupine Cover Lover.

Festival vina in čokolade foto: Festival vina in čokolade



Za obiskovalce je zagotovo pomembno vedeti, kako deluje sistem festivala.

Na blagajni ob prihodu obiskovalci plačajo vstopnino, ki je 6 € za odrasle (vstopnica in 6 degustacijskih kupončkov v vrednosti 0,5 € na kos) in 2 € za otroke med 6 in 12 let (vstopnica in 2 degustacijska kupona v vrednosti 0,5 € na kos). Obiskovalci s kupončki plačujejo degustacije, 1 kuponček = 1 degustacijski vzorec, razen če razstavljavec sam določi ceno vzorca. Pri vhodu na festival lahko obiskovalci ob 5 € kavcije prevzamejo tudi degustacijski kozarec, ki jim jih povrnejo ob vračilu kozarca.

Festival vina in čokolade je prerasel v najprepoznavnejši dogodek v eni najbolj turističnih občin v Sloveniji: »Združiti vino in čokolado v občini, ki je urejena, trajnostna destinacija, pomeni pomembno nadgradnjo naše odlične ponudbe in vsem, ki bodo prišli v naše kraje, želimo pričarati veliko sladkih doživetij in prijetno počutje na festivalu,« izpostavlja župan občine Podčetrtek Peter Misja. S festivalom namreč diha vsa občina in mnogi razstavljalci so prav iz teh krajev, tudi Hiša vin Emino in Čokoladnica Olimje, ki sta del dogajanja že pet let.

prejšnji članek
Dnevni horoskop: Opažate, da vas motijo novi ljudje?
Horoskop
Dnevni horoskop: Opažate, da vas motijo novi ljudje?
naslednji članek
Ditka odkrito o ljubezni
Svet slavnih
Ditka odkrito o ljubezni