filip flisar Svet24.si

FOTO: Ko slovenski vrhunski športniki postanejo ...

Marieke Vervoort Svet24.si

Paraolimpijka izbrala evtanazijo in se poslovila ...

mačka Dobra karma

Vsak odtenek mačjega kožuščka nosi posebno ...

nomago, avtobus Svet24.si

Šofer "zaradi varnostnih razlogov" dijakinj ni ...

ad Odkrito.si

Zdravljenje atopijskega dermatitisa je zahtevno, ...

Selena Gomez Najstnica.si

Selena Gomez v novi pesmi govori o Justinu ...

Primoz Roglic, Lora Klinc Njena.si

Primož Roglič objavil sina, s katerim sta si ...

Na hladen jesenski večer se prileže nekaj sladkega
| A.K.

Na hladen jesenski večer se prileže nekaj sladkega

Šarkelj z marmelado in čokolado, dreamstime

Ob hladnih jesenskih večerih se prileže ne le kostanj, ampak tudi tople sladice s sladko marmelado.

Preizkusite naš recept, ne bo vam žal.

Šarkelj z marmelado

Sestavine:

•300 g moke, žlička in pol pecilnega praška

•žlička in pol cimeta,

•150 gsladkorja,

   5 jajc

•1 dl mleka (sobna temperatura)

•120 masla (stopljenega in malce ohlajenega, čokolada)

•nekaj žlic brusnične marmelade (ali katerekoli druge goste marmelade)

 čokolada 

Priprava:

1. Pekač za šarkelj namastimo z maslom in celega dobro posujemo z drobtinami. Pečico vključimo na 180 stopinj Celzija.

2. V posodi zmešamo moko, cimet, in pecilni prašek.

3. Posebej zmešamo sladkor in rumenjake ter ju ročno malce spenimo. Beljake stepemo v sneg.

4. Prilijemo mleko, stopljeno maslo in premešamo.

5. Dodamo suhe sestavine (moko) in z metlico dobro premešamo. Nazadnje beljake.

Zmes mora biti gosta in sijoča.

6. Približno pol testa prelijemo v pekač, nato nanj nadevamo marmelado in čokolado (pazimo, da se pri straneh ne dotika pekača). Prekrijemo s preostalim testom, poravnamo in pečemo približno 45–55 minut (če je pečeno, preverimo z večjim zobotrebcem). Po želji kolač prelijemo s čokolado.