atomik harmonik Dobra karma

Špelca iz Atomik Harmonik – po neuspešnih ...

Kellie Chauvin Svet24.si

FOTO: To je žena policista, ki je ubil Georga ...

jansa-pl Reporter.si

Kdo so obiskovalci kabineta predsednika vlade ...

bohinj-jezero_bobo_25.12.16 Svet24.si

Na Forbsovi lestvici 20 najbolj varnih evropskih ...

ILU20200504_X7R4531 Necenzurirano

Orbanov oligarh kupuje slovensko državno ...

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

Rebeka Dremelj Njena.si

Takšna je bila Rebeka Dremelj pred več kot 30 ...

Na hladen jesenski večer se prileže nekaj sladkega
| A.K.

Na hladen jesenski večer se prileže nekaj sladkega

Šarkelj z marmelado in čokolado, dreamstime

Ob hladnih jesenskih večerih se prileže ne le kostanj, ampak tudi tople sladice s sladko marmelado.

Preizkusite naš recept, ne bo vam žal.

Šarkelj z marmelado

Sestavine:

•300 g moke, žlička in pol pecilnega praška

•žlička in pol cimeta,

•150 gsladkorja,

   5 jajc

•1 dl mleka (sobna temperatura)

•120 masla (stopljenega in malce ohlajenega, čokolada)

•nekaj žlic brusnične marmelade (ali katerekoli druge goste marmelade)

 čokolada 

Priprava:

1. Pekač za šarkelj namastimo z maslom in celega dobro posujemo z drobtinami. Pečico vključimo na 180 stopinj Celzija.

2. V posodi zmešamo moko, cimet, in pecilni prašek.

3. Posebej zmešamo sladkor in rumenjake ter ju ročno malce spenimo. Beljake stepemo v sneg.

4. Prilijemo mleko, stopljeno maslo in premešamo.

5. Dodamo suhe sestavine (moko) in z metlico dobro premešamo. Nazadnje beljake.

Zmes mora biti gosta in sijoča.

6. Približno pol testa prelijemo v pekač, nato nanj nadevamo marmelado in čokolado (pazimo, da se pri straneh ne dotika pekača). Prekrijemo s preostalim testom, poravnamo in pečemo približno 45–55 minut (če je pečeno, preverimo z večjim zobotrebcem). Po želji kolač prelijemo s čokolado.