Kandirano sadje je božanskega okusa. foto: dreamstime
Zato se kar opogumite in se lotite našega recepta. Priprava kandiranega sadja je preprosta, saj uspejo vsakomur, celo začrtnikom. Visoka umetnost kandiranja je zašla v pozabo, morda tudi zato, ker v sodobnem času, ko venomer nekam divjamo, nimamo več potrebnega potrpljenja za nekoliko zahtevnejši postopek. Vendar pa so z njim nastajale sladkosti, ki so sodile med najboljše, kar je nekoč imel ponuditi slaščičarski mojster.
Kandirano sadje
Recept uspe le, če se strogo držite navedenih temperatur sladkornega sirupa.
Potrebujete:
Sadje operite in pustite, da se odcedi, ali pa ga osušite. Večje sadeže narežite na kose, rezine ali krhlje. Grozdje in češnje prebodite z iglo. Vodo s sladkorjem kuhajte tako dolgo, da se v raztopini, če skoznjo potegnete s kuhalnico, delajo nitke, njena temperatura pa doseže 105 stopinj. Sadje stresite v cedilo, ki ga obesite nad kovinsko skledo. Prelijte ga s sladkorno raztopino, tako, da je prevlečeno s sladkornim oblivom. Sadje pokrijte in pustitev stati 24 ur. Potem raztopino spet segrejte na 105 stopinj in sadje znova prelijte z njo. Postopek vsakič ponovite po 24 urah, vsega skupaj 5-krat. Pri zadnji ponovitvi segrejte sladkorno raztopino na 108 stopinj, z njo prelijte kose sadja in jih zložite na rešetko, da se posušijo.
Kandirano sadje je božanskega okusa. Hkrati je lahko tudi nadvse prikupno darilce, še zlasti če je prikupno zapakirano. Lahko pa ga uporabite tudi pri pripravi nedeljskega peciva.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.