Kulinarika
 

V 20 sekunadah brez dotikanja olupite jajca

12. 9. 2019; 16.00
Avtor: A.K.
jajca

foto: Profimedia

Za ta trik potrebujete samo 3 stvari - trdo kuhana jajca, hladna voda in plastična posodica s pokrovom.

Vsem, ki obožujejo trdo kuhana jajca, a jih sovražijo lupiti, bo ta trik prišel še kako prav.

Eno veliko jajce ima 78 kalorij, vsebuje pa 6 gramov beljakovin, zato so jajca odličen izbor za vse tiste, ki želijo jesti zdravo in biti fit. Poleg tega so jajca odličen izvor folne kisline, železa, cinka, vitamina B12 in D.

Če imate veliko preglavic z lupljenjem jajc, vam predlagamo, da preizkusite naslednji trik.

Potrebujete le trdo kuhano jajce, hladno vodo in plastično posodo s pokrovom, ki dobro tesni posodo.

Postopek:

- skuhajte trdo kuhana jajca, vodo zlijte stran in pustite jajca nekaj minut, da se ohladijo
- postavite jajca v plastično posodo in jih do polovice posode zalijte z mrzlo vodo
- dobro zaprite posodo
- previdno tresite posodo 10 sekund
- odprite posodo, izvlecite olupljeno jajce in jih očistite do konca, če se ga kak košček lupine še drži

Hladna voda in udarci trdo kuhanega jajca ob steno posode, razbijeta lupino in sprostita membrano, ki se nahaja med jajcem in lupino ter tako jajce olupita brez muke.

Preizkusite!

prejšnji članek
Predstavniki bolnišnice prikrivali, medicinska sestra spregovorila ...
Svet slavnih
Predstavniki bolnišnice prikrivali, medicinska sestra spregovorila ...
naslednji članek
Tudi očetje trpijo za poporodno depresijo
Zdravje
Tudi očetje trpijo za poporodno depresijo

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.