Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490
Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih žuriral: "Nosil sem lasulje, da me ne bi prepoznali"

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ali prisluškujejo Hajdinjaku

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Več izbire za ljudi s celiakijo

23. 9. 2020; 10.00
Avtor: K.M.
prerezan-s-semeni

Novost foto: Promocijski material

Tudi številna slovenska podjetja strmijo k razvoju brezglutenskih izdelkov.

Med njimi je tudi Žito, kjer so z mislijo na razvijanje odličnih brezglutenskih pekovskih izdelkov, ki bodo po kakovosti in okusu primerljivi s klasičnimi, zasnovali nove brezglutenske kruhe in pekovsko pecivo BeFree. Tako kot prvi in edini potrošnikom ponujajo sveže pečene in dišeče brezglutenske izdelke na mestu nakupa. BeFree brezglutenski program nudi potrošnikom tri različice kruha – klasičnega, s semeni in ajdovega – ter dve vrsti pekovskega peciva – klasično in s semeni.

Koncept brezglutenskih izdelkov temelji na varnosti kupcev in trgovcev pred kontaminacijo z glutenom. »Izdelki BeFree so narejeni ročno v Žitovi pekarni v Trbovljah, kjer se pripravljajo samo brezglutenski programi. Ker so to izdelki dopeke, jih naši peki skrbno zamesijo, deloma spečejo, potem pa v posebni embalaži globoko zamrznejo. Takšni potujejo na mesto nakupa, kjer jih v isti embalaži spečejo in ponudijo na trgovskih policah. Za popolno varnost posameznikov s celiakijo uporabljamo inovativno embalažo, ki prenaša tako zamrzovanje kot peko. Skupaj z izdelki BeFree smo namreč razvili tudi inovativno tehnologijo pečenja v embalaži, ki omogoča 100 % brezglutenske izdelke na prodajnem mestu. Zavedamo se namreč, da je svežina in topel, pravkar pečen kruh za kupce najpomembnejši dejavnik nakupa,« pojasnjuje Rok Cankar, direktor marketinga za pekarstvo v Žitu.

Ročna izdelava brezglutenskih izdelkov zagotavlja še posebej mehko testo z naravnim okusom. Pečeni hlebčki imajo hrustljavo skorjo in sočno sredico, ki se ne drobi. Izdelki so hkrati zasnovani tako, da ohranjajo dolgotrajno svežino. V Žitu so bili skrbni tudi pri izbiri sestavin za BeFree brezglutenske izdelke. Poleg tega da so izdelki vir vlaknin (ravno teh namreč pogosto primanjkuje v prehrani ljudi s celiakijo), so tudi brez konzervansov in alkohola. Izognili so se tudi uporabi sestavin, ki so lahko alergene.

prejšnji članek
Horoskop: Prelagate spremembe na svojo lastno škodo
Horoskop
Horoskop: Prelagate spremembe na svojo lastno škodo
naslednji članek
To je od predsednika v dar dobil Klemen Bunderla
Svet slavnih
To je od predsednika v dar dobil Klemen Bunderla