Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Iz Neaplja je v Ljubljano prinesel avtentično italijansko kuhinjo

27. 11. 2020; 11.41
Avtor: K.M.
vincenzo 7
Restavracija Rosso Verde, ki vas bo navdušila s pravimi italijanskimi pizzami, saj picopeka Vincenzo in Mario prihajata iz Neaplja in sta v Ljubljano prinesla avtentično italijansko kuhinjo. Pri pripravi pizze uporabljata le najkvalitetnejšo moko, pelate iz Salerma, buffalo mozzarelo iz Neaplja in extra deviško olje. Skrivnost je v testu, ki ga je pred peko pustita počivati 48 ur in v ljubezni do hrane – vsaka pizza je pripravljena s srcem po tradicionalni italijanski recepturi.

Poleg pic lahko v restavraciji Rosso Verde izbirate med različnimi bogatimi solatami, ki bodo navdušila prav vsakega gosta. Ne spreglejte tudi svežih italijanskih testenin z okusnimi omakami in rižotami, ki vas bodo očarale s pravimi mediteranskimi sestavinami.

Naj vam predstavimo picopeka Maria Di Prima, ki v restavraciji Rosso Verde skrbi za edinstvene okuse. 

Mario Di Primo iz restavracije Rosso Verde

Pozdravljen Mario, kako ste?
Ciao, odlično hvala.

Naj začneva na začetku, koliko let že pečete pice? 
Pice pečem že 16 let, prvo pizzo sem spekel pri 16 -tih letih. Bila je ljubezen na prvi pogled. (smeh) 

Kdo vas jih je naučil peči?
Pice so naša družinska tradicija. Pico me je naučil peči mojster picopeke moj stric Vinzenco Di Primo v njegovi piceriji v Napoliju, ko sem bil še najstnik.

Katera pica vam je najljubša? 
Moja najljubša pica je klasična margerita, zato ker je enostavno najboljša. Odlične sestavine, sveža in lahka, popolna kombinacija okusov, ki te enostavno navduši. Pica margerita je bila prvič pripravljena že leta 1889 v čast, kraljici Italije Margheriti of Savoy in italijanski združitvi, saj uprizarja barve italijanske zastave; rdeča – paradižnik, bela – mocaarela, zelena – bazilika. Zato ni presenečenje, da imamo Italijani najraje prav to pico. 

Kaj vam je v Slovenji najbolj všeč?
Slovenija je prelepa dežela, ki skriva čudovite zelene kotičke. Tukaj se zelo dobro počutim in me zelo veseli da lahko tudi v prestolnici Ljubljane ponudimo prave napolitanske pice. Vedno sem tako vesel, ko so stranke navdušene nad našimi picami, ki jih pripravljamo s srcem in velikem poudarku na prvovrstnih sestavinah.

Kako hitro se speče pica?
Prave napolitanske pice, se spečejo zelo hitro, v samo 2 – 3 minutah, tako sestavine ostajajo sveže in testo hitro zakrkne in se zapeče v hrustljavo mehko skorjo.

Kdo v družini pripravi najboljšo?
• Pico?
Seveda jaz!(smeh) Ne povejte tega mojemu stricu! (smeh)
• Testenine in rižote?
Moja mama. Ko se zbere cela družina, je čudovito, mama vedno pripravi fantastične italijanske dobrote. Okusi, tekstura, vonji, ki te preprosto prevzamejo.

Katera so ključne sestavine prave italijanske pice?
Za pizzo so najbolj pomembne moka, mocarela, pelati in sveža bazilika, to je osnova za odlično italijansko pico.

Katere pizze imajo Italijani najraje?
Najraje imamo pico margarito, priljubljene so tudi pice z morskimi sadeži.

Kolosejeva restavracija Rosso Verde je še pred zdravstvenimi ukrepi poskrbela za okusno kosilo polfinalistk izbora Top Smrklja foto: Luka Švigelj

Koliko pic ste največ spekli v enem dnevu?
Največ sem spekel 200 piv. Zelo uživam v svojem poklicu, vsak dan z veseljem hodim v službo, kjer lahko pripravljam odlične napolitanske pice z najkvalitetnejšimi sestavinami in spoznavam zanimive ljudi.

Katero kombinacijo sestavin ste uporabil pri svoji najbolj zanimivi pici?
Ooo težko vprašanje ... Pri sestavi pic je potrebno uporabljati domišljijo in poznati kako se prelivajo okusi. Meni najbolj zanimiva je bila mogoča pica z mortadelo, pistacijami, mocarelo in seveda pelati. Rad ustvarjam z novimi okusi, vendar hkrati pristajam na tradicijo.

Kaj bi dodali za konec našim bralcem?
Zdaj je čas, ko ne smemo pozabiti na sočloveka, na svoje bližnje, prijatelje in družino. V restavraciji Rosso Verde v pritličju Koloseja, bomo z velikim veseljem za vas pripravili odlično italijansko pico najrazličnejših okusov. Ker se v restavraciji Rosso Verde zavedamo kako težki časi so, vam v začetku decembra pripravljamo časovno omejeno praznično akcijo PIZZA Margherita SAMO 1,00 EUR v Rosso Verde. Pomagajmo si in skupaj prebrodimo negotove čase. Pico lahko naročite na telefonski številki 040 636 720 in jo osebno prevzemite v restavraciji Rosso Verde v pritličju Koloseja v BTC-ju.

Imejte se radi, veliko se smejte in nas kaj obiščite, bomo zelo veseli! Srečno! Ciao !

prejšnji članek
Tina Maze se je tako poslovila od prijatelja
Svet slavnih
Tina Maze se je tako poslovila od prijatelja
naslednji članek
Pozor, BLACK FRIDAY tudi do -40%! Primerno samo za avtomobilske navdušence
Moda&Lepota
Pozor, BLACK FRIDAY tudi do -40%! Primerno samo za avtomobilske navdušence