Nore krogljice iz Restavracije Atelje si lahko preko Wolta naročite na dom foto: Promocijski material
Pisali smo že o inovativnih rešitvah, ki so si jih v času epidemije in času, ko morajo biti restavracije zaprte, zamislili slovenski kuharji in lastniki restavracij. Njihove ideje najdete TUKAJ >>KLIKNITE<<. Zdaj pa je svojo odločitev sprejel tudi ljubljanski prejemnik Michelinove zvezdice Jorg Zupan.
Vodja z Michelinovo zvezdnico nagrajene restavracije Atelje v Ljubljani, Jorg Zupan, je svoje moči združil s službo za dostavo hrane Wolt in tako širšemu krogu ljudi v času epidemije ponudil možnost uživanja v vrhunski kulinariki. Kuharski mojster je v ta namen pripravil prav posebne jedi, prilagojene dostavi, s tem sodelovanjem pa želi svojo kulinariko približati širšemu krogu ljudi.
Ideja, da bi si na dom lahko naročil obrok iz restavracije z Michelinovo zvezdico, se mu je zdela izjemno zanimiva in zabavna. S tem bo namreč uporabnikom ponudil prvovrstno kulinarično izkušnjo v domačem okolju, saj si želi, da ljudje odkrivajo nove okuse in uživajo v ustvarjalnih obrokih, pripravljenih iz lokalnih sestavin, s tem pa podprejo tako njegovo restavracijo kot tudi dobavitelje. Hkrati jim bo sodelovanje s podjetjem Wolt omogočilo njihove jedi ponuditi tudi tistim, ki se sicer najbrž pri njih ne bi nikoli oglasili.
Jorg Zupan je ob tem dodal: "Prvovrstna kulinarična izkušnja ni nujno povezana z bleščeče belimi prti, zapletenimi izrazi in do visokega sijaja zloščenimi kozarci. Vselej pa je povezana z dobro kombinacijo prvovrstnih sestavin in željo po užitku. Naš namen je, da s cenovno ugodnejšim menijem in Woltovo dostavo prav to vnesemo v čim več domov in širšemu krogu jedcev približamo svoje delo."
Meni so v restavraciji Atelje nekoliko prilagodili Woltovi dostavi. Z njim želijo pokazati bolj sproščeno plat, ki je morda gostje njihove restavracije niso vajeni. V časih, ko se je vse ustavilo, pa jim je bilo snovanje menija za dostavo dobrodošel izziv. Svojo kreativnost so usmerili v to, kako ustvariti jedi, ki so primerne za dostavo, a hkrati zanimive, zabavne, uravnotežene in predvsem okusne. Skrbno so izbrali lokalne sestavine, kombinacije okusov ter jedi zasnovali tako, da lahko vsi uporabniki brezskrbno prevzamejo Woltov paket in brez dodatnega dela uživajo v fine dining izkušnji.
Na jedilniku lahko ljubitelji vrhunske kulinarike in vsi, ki jih zanima dodatna izkušnja, najdejo lahke predjedi, glavne jedi, priloge ter sladice. Med predjedmi sta najbolj priljubljena ta nobel tatarc iz suhozorjene govedine, ječmenovega čipsa in porovega olja ter vijola burata, ki jo spremljajo še melasa rdeče pese, radič, rdeči poper in mandlji. Med glavnimi jedmi se najdejo vroče štručke s hrustljavim jagenjčkom ali hobotnico, nore mesne kroglice, pospremljene z bučo, žajbljem in feto sirom, utrgane tortilje a la Atelje z natrgano govedino in jesenski njoki z omako iz buč in kozjim sirom. Ob tem si lahko kot prilogo uporabniki privoščijo še kokosov riž, pražen krompir in makarone s sirom, ljubitelji piščanca pa tudi hrustljave 'nagece' in v pinjencu mariniranega hrustljavega piščanca. Na svoj račun pa bodo prišli tudi sladkosnedi, saj lahko uživajo v baskovski skutni torti, ki je narejena iz kozje skute s kmetije Orešnik in omakice iz jurke, ter v banjici čokolade, rjavega masla ali vanilje, v kateri je glavna sestavina sladoled.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.