Kulinarika
 

Korenčkova torta? Seveda, zakaj pa ne?

5. 11. 2020; 14.00
Avtor: Revija Liza Maja
korenckova torta

korenčkova torta foto: profimedia

Pometite s predsodki, korenčkova torta vas bo namreč navdušila z božanskim okusom ...

Za 12 kosov potrebujete:

  • 200 g pirine mokeščepec soli
  • 3 jajca
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 260 g drobno nastrganega korenja
  • 100 g mletih orehov
  • 1 žlico pomarančne lupinice
  • 1 žlico mletega cimeta
  • 1-2 žlici ruma
  • limonino glazuro
  • 1 žlico sesekljanih pistacij
  • marcipanove korenčke

    Korenčkova torta za odrasle foto: Profimedia

Postopek priprave

1.Rumenjake penasto stepite s sladkorjem. Moko zmešajte s pecilnim praškom, orehi in soljo. Izmenjaje z nastrganim korenjem in rumom mokasto mešanico primešajte rumenjakovi peni. Dobro premešajte in na koncu počasi ter previdno vmešajte še sneg beljakov.

2.Testo zlijte v namaščen tortni model (premera 24 cm) in ga približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Po koncu peke testo premažite z limonino glazuro, ga ob strani potresite s pistacijami in okrasite s korenčki.

prejšnji članek
Obožujete spletno nakupovanje? Bodite pozorni ...
Moda&Lepota
Obožujete spletno nakupovanje? Bodite pozorni ...
naslednji članek
Nekdanji španski kralj spet v navskrižju z zakonom
Svet slavnih
Nekdanji španski kralj spet v navskrižju z zakonom

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.