Kulinarika
 

Recept: Jesenska bučna pita z orehi

30. 10. 2020; 15.00
Avtor: Revija Liza Maja
bučna-pita

Bučna pita foto: Pexels

Ste za slastno bučno pito obogateno z orehi in rozinami?

Sestavine za 10-12 kosov:

  • 200 g moke
  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • 1 ščepec soli1 limona
  • 120 g masla
  • 1 jajce
  • 600 g mesa buče
  • 50 g sladkorja
  • 1 žlička cimeta
  • 40 g rozin
  • 50 g prekanovih ali navadnih orehov
  • 2 jajci

    Bučna pita foto: Pexels

Postopek priprave

1.Pečico segrejte na 180 stopinj. Moko presejte v skledo. Dodajte sladkor v prahu, ščepec soli, lupinico in sok pol limone, maslo in jajce ter zgnetite voljno testo. Zavijte ga v prozorno folijo in ga za 30 minut postavite v hladilnik.

2.Bučo zrežite na koščke in jih stresite v pekač. Dodajte 2-3 žlice vode, pekač pokrijte in bučo pecite 15-20 minut. Po peki jo zmečkajte in počakajte, da se malo ohladi. Začinite jo s sladkorjem in cimetom, dodajte rozine, nekaj sesekljanih orehov, sok in lupinico druge polovice limone in jajci.

3.Testo tanko razvaljajte in z njim obložite namaščen in pomokan tortni model (premera 24-26 cm). Oblikujte tudi rob. Pod testo lahko položite dva trakova papirja za peko, da ga boste pozneje lažje vzeli iz modela. Testo večkrat prebodite z vilicami in ga obložite s papirjem za peko in suhimi stročnicami. V prej segreti pečici ga pecite približno 15 minut.

4.Odstranite papir za peko in stročnice ter testo, če je potrebno, pecite še nekaj minut. Po njem razporedite bučno mešanico in pito pecite nadaljnjih 30 minut.

Bučna pita

Bučna pita foto: Pexels

prejšnji članek
Noč čarovnic: Ekstremna dekoracija Christine Aguilera
Svet slavnih
Noč čarovnic: Ekstremna dekoracija Christine Aguilera
naslednji članek
Zaprti športni centri? Brez panike, zamigajte od doma!
Zdravje
Zaprti športni centri? Brez panike, zamigajte od doma!
#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.