Bučna pita foto: Pexels
Sestavine za 10-12 kosov:
Postopek priprave
1.Pečico segrejte na 180 stopinj. Moko presejte v skledo. Dodajte sladkor v prahu, ščepec soli, lupinico in sok pol limone, maslo in jajce ter zgnetite voljno testo. Zavijte ga v prozorno folijo in ga za 30 minut postavite v hladilnik.
2.Bučo zrežite na koščke in jih stresite v pekač. Dodajte 2-3 žlice vode, pekač pokrijte in bučo pecite 15-20 minut. Po peki jo zmečkajte in počakajte, da se malo ohladi. Začinite jo s sladkorjem in cimetom, dodajte rozine, nekaj sesekljanih orehov, sok in lupinico druge polovice limone in jajci.
3.Testo tanko razvaljajte in z njim obložite namaščen in pomokan tortni model (premera 24-26 cm). Oblikujte tudi rob. Pod testo lahko položite dva trakova papirja za peko, da ga boste pozneje lažje vzeli iz modela. Testo večkrat prebodite z vilicami in ga obložite s papirjem za peko in suhimi stročnicami. V prej segreti pečici ga pecite približno 15 minut.
4.Odstranite papir za peko in stročnice ter testo, če je potrebno, pecite še nekaj minut. Po njem razporedite bučno mešanico in pito pecite nadaljnjih 30 minut.
Bučna pita foto: Pexels
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.