Svet24.si

Triki za snemanje najboljšega videa

slonica, slon, Cabarceno Svet24.si

Slonica v španskem živalskem vrtu oskrbniku ...

POR000266 Reporter.si

Nekdanji Janšev ministrski kolega sesul ...

dela tonin hiša 2 Svet24.si

Pri Toninovih med epidemijo raste bazen mimo ...

matej-tonin Necenzurirano

Pri Toninovih med epidemijo raste bazen. Kje ga ...

melisa-döngel Njena.si

Ko potrka ljubezen: Jezna 'Ceren' grozila pred ...

franko bajc Njena.si

Sestra Franka Bajca nadarjena plesalka

Vroča čokolada s snežnimi kepicami
| Dobertek.com

Vroča čokolada s snežnimi kepicami

Vroča čokolada s penicami, Shutterstock

Za uživanje v hladnih zimskih večerih.

Kaj je boljšega kot okusna vroča čokolada? Vroča čokolada s penicami oziroma španskimi vetrci. Recept je objavljen v reviji Dober tek, december 2015, še več podobnih receptov pa lahko najdete tudi TUKAJ >>KLIKNITE<<.

ČAS PRIPRAVE: 15 min
KOLIČINA: za 4 skodelice
ZAHTEVNOST: Preprosto

Sestavine

1 l mleka
200 g kakovostne temne čokolade


1 strok vanilje
2 žlički jedilnega škroba
sladkor po okusu
drobni španski vetrci (za male snežne kepice)
cimet in nageljnove žbice (po želji)

Postopek

  1. V majhno kozico nalijemo mleko in dodamo po dolgem prerezan strok vanilje. Na šibkem ognju segrevamo do vrenja.
  2. Medtem v skodelici gladko zmešamo škrob, sladkor in malo mleka ter prilijemo v vroče mleko. Na srednje močnem ognju kuhamo približno minuto. Vmešamo še na koščke nalomljeno čokolado ter z metlico mešamo, da se čokolada popolnoma stopi in nastane gosta zmes. Če želimo, jo lahko začinimo tudi s cimetom ali nageljnovimi žbicami.
  3. Vročo čokolado nalijemo v lične lončke ali kozarčke, potresemo s snežnimi kepicami in se z njo takoj posladkamo.