Kulinarika
 

Vroča čokolada s snežnimi kepicami

4. 1. 2021; 22.00
Avtor: Dobertek.com
vroča čokolada, penice

Vroča čokolada s penicami foto: Shutterstock

Za uživanje v hladnih zimskih večerih.

Kaj je boljšega kot okusna vroča čokolada? Vroča čokolada s penicami oziroma španskimi vetrci. Recept je objavljen v reviji Dober tek, december 2015, še več podobnih receptov pa lahko najdete tudi TUKAJ >>KLIKNITE<<.

ČAS PRIPRAVE: 15 min
KOLIČINA: za 4 skodelice
ZAHTEVNOST: Preprosto

Sestavine

1 l mleka
200 g kakovostne temne čokolade
1 strok vanilje
2 žlički jedilnega škroba
sladkor po okusu
drobni španski vetrci (za male snežne kepice)
cimet in nageljnove žbice (po želji)

Postopek

  1. V majhno kozico nalijemo mleko in dodamo po dolgem prerezan strok vanilje. Na šibkem ognju segrevamo do vrenja.
  2. Medtem v skodelici gladko zmešamo škrob, sladkor in malo mleka ter prilijemo v vroče mleko. Na srednje močnem ognju kuhamo približno minuto. Vmešamo še na koščke nalomljeno čokolado ter z metlico mešamo, da se čokolada popolnoma stopi in nastane gosta zmes. Če želimo, jo lahko začinimo tudi s cimetom ali nageljnovimi žbicami.
  3. Vročo čokolado nalijemo v lične lončke ali kozarčke, potresemo s snežnimi kepicami in se z njo takoj posladkamo.
prejšnji članek
Preprost recept za okusno čokoladno peno
Kulinarika
Preprost recept za okusno čokoladno peno
naslednji članek
Burak Özçivit navdušil s prelepimi družinskimi fotografijami
Svet slavnih
Burak Özçivit navdušil s prelepimi družinskimi fotografijami

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.