Vroča čokolada in čokoladna pena foto: Manca Jevšček / knjiga Čokolada
Še več Gorazdovih receptov lahko najdete v knjigi Čokolada, ki jo lahko kupite tudi TUKAJ >>KLIKNITE<<.
Čokoladna pena
Količina: 6–8 lončkov po 200 ml
SESTAVINE
120 g belega kristalnega sladkorja
80 ml vode
4 rumenjaki
300 g sladke smetane
180 g temne čokolade z najmanj 55 % kakava
PRIPRAVA
1. V kozico vsujemo sladkor, prilijemo vodo in na zmerni temperaturi segrejemo do 114 °C. V skledo samostoječega mešalnika damo rumenjake, mešalnik nastavimo na visoko hitrost in na rumenjake vlijemo sirup. Pri najvišji hitrosti stepamo 10 minut, da nastane gosta kremasta masa, ki pridobi do petkrat več volumna, kot ga je imela na začetku.
2. Smetano rahlo stepemo pri srednji hitrosti, da obdrži obliko in ima mehke vršičke. Čokolado nalomimo na koščke in jo stopimo v mikrovalovni pečici, a pazimo, da jo segrejemo samo na 45 °C. Topimo jo v 30-sekundnih intervalih na jakosti 800 W, vmes mešamo, da se ne zažge in se enakomerno stopi. (Ali pa jo previdno stopimo v vodni kopeli.)
3. V rumenjakovo zmes najprej z metlico vmešamo toplo čokolado (to storimo hitro, da se čokolada ne sprime v kepice), nato pa z lopatico narahlo še smetano.
4. Peno nadevamo v lončke in postavimo v hladilnik za uro ali dve, da se učvrsti in ohladi. Postrežemo jo lahko tudi z vročo čokolado.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.