Kulinarika
 

Preprost recept za rdeči žametno torto iz palačink

11. 2. 2024; 16.00
Avtor: LizaMaja
Rdeča žametna torta iz palačink

Rdeča žametna torta iz palačink foto: Shutterstock

Združite palačinke in torto in navdušite svoje ljubljene.

Morda je valentinovo uvožen ameriški praznik, a tudi če ga ne marate in ne praznujete, morate priznati, da se na ta dan pečejo najlepše sladice. Veliko srčkov, rožic, pentljic, rdeče, rožnate ... no, priznajte, da vseeno malo diši po ljubezni.

Sestavine:

Za palačinke:

280 g navadne moke
ščepec soli
1 žlica nizozemskega kakava
4 jajca
30 g sladkorja v prahu
400 ml polnomastnega mleka
200 ml vode
2 žlički ekstrakta vanilje
1/2 žličke rdečega živilskega barvila
50 g stopljenega masla (+ za mazanje
ponve)

Za nadev:

500 g kremnega sira
1 žlička vaniljevega ekstrakta
100 g sladkorja v prahu
300 ml ohlajene stepene smetane

Priprava:

1. V skledo presejte moko, dodajte sol, jajca in sladkor. Mleko zmešajte z vodo, vaniljevim ekstraktom in barvilom ter dodajte k moki. Stepite.

2. Pustite počivati in vmešajte masleno zmes. Specite palačinke in jih pustite, da se popolnoma ohladijo.

3. Sir na kratko stepite z vaniljevim ekstraktom in sladkorjem. Nato postopoma stepajte ohlajeno smetano, da nastane gosta smetana, ki se ne bo pretakala.

4. Palačinke in smetano postopoma nalagajte drugo na drugo. Zadnjo palačinko namažite s preostalo kremo, potresite na primer s pistacijami in cvetnimi lističi vrtnic. Pustite, da se strdi, in narežite na porcije.

prejšnji članek
Čuk Miha: Najina punčka je res zlata
Svet slavnih
Čuk Miha: Najina punčka je res zlata
naslednji članek
Takšni ljudje so nepriljubljeni
Zdravje
Takšni ljudje so nepriljubljeni
#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.