Rjavčki iz sladkega krompirja foto: Shutterstock
Sestavine za 15 kosov:
6 razkoščičenih datljev
300 g sladkega krompirja
30 g kokosovega olja
1 noževa konica mlete vanilje
sol
½ žličke mletega cimeta
30 g presnega kakava v prahu
4 jajca (S)
60 g mletih mandljev
Poleg tega:
pekač za rjavčke (20 × 26 cm)
presni kakav v prahu za posip (po želji)
Priprava :
1. Datlje damo v skledo, prelijemo jih z vodo ter namakamo 12 ur (najbolje čez noč). Nato jih damo na cedilo in pustimo, da se odtečejo.
2. Sladki krompir olupimo, umijemo, narežemo na kose in v majhni količini vode na zmernem ognju kuhamo pribl. 10 minut. Damo na cedilo in pustimo, da se odteče. Pečico ogrejemo na 175 °C. Pekač za rjavčke prekrijemo s papirjem za peko.
3. V loncu segrejemo kokosovo olje. Sladki krompir in datlje damo v visok mešalni lonček in zmeljemo s paličnim mešalnikom. Dodamo vaniljo, ščepec soli, cimet in kakav. Primešamo kokosovo olje, jajca in mlete mandlje.
4. Zmes damo na pekač in jo zgladimo. V sredini pečice pečemo 45 minut. Pekač vzamemo iz pečice in pustimo, da se kolač ohladi na kuhinjskem pultu. Nato ga narežemo na 15 enako velikih rjavčkov. Po želji potresemo s kakavom v prahu.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.