Karamelne tortice z banano foto: Revija Liza Maja
Sestavine za 24 tortic:
Za testo:
Za karamelno kremo:
##IMAGE-1430278##
Postopek priprave po korakih:
1. Koščkom zmehčanega masla dodajte sladkor, sol, moko in jajce ter zgnetite voljno testo. Zavijte ga v folijo za živila in ga čez noč postavite v hladilnik.
2. Testo razdelite na enako velike koščke in ga zatisnite v modelčke. Približno 15 minut ga pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Po peki naj se testo ohladi, nato pa ga prevrnite iz modelčkov.
3. Sladkor stresite v ponev z debelim dnom in ga počasi stopite. Dodajte vročo smetano in maslo ter med mešanjem vse skupaj zavrite. Ponev odstavite, karamel pa naj se hladi nekaj minut.
4. Še vroč karamel zlijte na koščke čokolade in zmešajte do gladkega. Kremo lahko še malo stepete z električnim mešalnikom. Dajte jo v vrečko za dresiranje in nabrizgajte v pečene košarice.
5. V vsako potisnite rezino banane in nato zaključite še s kupčkom stepene smetane.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.