Kulinarika
oglas
 

Recept: Karamelne tortice z banano

1. 2. 2024; 13.00
Avtor: Revija Liza Maja
Karamelne tortice z banano

Karamelne tortice z banano foto: Revija Liza Maja

Danes imamo recept za vse sladokusce, ki vam brbončice zaplešejo ob misli na na kombinacijo slastne karamele in banane. Njami!

Sestavine za 24 tortic:

Za testo:

  • 100 g masla
  • 50 g sladkorja v prahu
  • ščepec soli
  • 200 g moke
  • 1 jajce

Za karamelno kremo:

  • 100 g drobno mletega sladkorja
  • 150 ml smetane
  • 50 g masla
  • 100 g mlečne čokolade
  • 2 veliki banani
  • In še: 250 ml smetane

    ##IMAGE-1430278##

Postopek priprave po korakih:

1. Koščkom zmehčanega masla dodajte sladkor, sol, moko in jajce ter zgnetite voljno testo. Zavijte ga v folijo za živila in ga čez noč postavite v hladilnik.

2. Testo razdelite na enako velike koščke in ga zatisnite v modelčke. Približno 15 minut ga pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Po peki naj se testo ohladi, nato pa ga prevrnite iz modelčkov.

3. Sladkor stresite v ponev z debelim dnom in ga počasi stopite. Dodajte vročo smetano in maslo ter med mešanjem vse skupaj zavrite. Ponev odstavite, karamel pa naj se hladi nekaj minut.

4. Še vroč karamel zlijte na koščke čokolade in zmešajte do gladkega. Kremo lahko še malo stepete z električnim mešalnikom. Dajte jo v vrečko za dresiranje in nabrizgajte v pečene košarice.

5. V vsako potisnite rezino banane in nato zaključite še s kupčkom stepene smetane.

prejšnji članek
Pretirana raba zaslonov negativno vpliva na zdravje in razvoj otrok
Zdravje
Pretirana raba zaslonov negativno vpliva na zdravje in razvoj otrok
naslednji članek
Voditeljica športa kmalu z novo oddajo
Svet slavnih
Voditeljica športa kmalu z novo oddajo

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.