Ajda Mlakar Dobra karma

Lepotica na televiziji očitno še ni rekla zadnje...

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 7. junija

JANEZ-STUSEK-pl6 Reporter.si

Naključno razkritje, napačna kuverta in ...

ležeča Svet24.si

Borut Pahor: To nas skrbi, saj gre natančno tako,...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

"Planet TV ne sme končati v Orbanovih rokah"

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Ana Klašnja Njena.si

Ana Klašnja javno izpostavila svojega partnerja

Specite si pravi polnozrnati kruh
| Revija Liza Maja

Specite si pravi polnozrnati kruh

ogljikovi hidrati, profimedia

Zapomnite si, da ni vsak polnozrnati kruh tudi v resnici tak. Pravi vsebuje najmanj 90 odstotkov polnozrnate moke ali drobljenec. Velikokrat pa se v njem znajde pretežno bela moka, ki jo obarvajo z maltozo.

Za dve štruci potrebujete:

  • 1 kocko kvasa
  • 60 ml mlačne vode
  • 500 g polnozrnate pšenične moke
  • 500 g pirine moke1
  • pest bučnih semen
  • 1 pest lanenih semen
  • 1 žlico morske soli

Postopek priprave:

1. Kvas stopite v vodi. V drugi skledi zmešajte preostale sestavine, prilijte kvašeno mešanico in testo od zunaj navznoter gnetite približno 10 minut.

2. Skledo pokrijte z vlažno kuhinjsko krpo in testo pustite vzhajati približno 20 minut.

3. Testo vnovič gnetite 10 minut. Oblikujte dve štruci in ju po diagonali večkrat zarežite. Štruci položite v pekač in ju pustite počivati še 15 minut.

4. Pečico segrejte na 240 stopinj. Pekač potisnite v pečico, podenj pa postavite skodelico z vodo. Kruh približno 20 minut pecite pri 230 stopinjah. Temperaturo znižajte na 160 stopinj in kruh pecite še približno 30 minut.