ogljikovi hidrati foto: profimedia
Za dve štruci potrebujete:
Postopek priprave:
1. Kvas stopite v vodi. V drugi skledi zmešajte preostale sestavine, prilijte kvašeno mešanico in testo od zunaj navznoter gnetite približno 10 minut.
2. Skledo pokrijte z vlažno kuhinjsko krpo in testo pustite vzhajati približno 20 minut.
3. Testo vnovič gnetite 10 minut. Oblikujte dve štruci in ju po diagonali večkrat zarežite. Štruci položite v pekač in ju pustite počivati še 15 minut.
4. Pečico segrejte na 240 stopinj. Pekač potisnite v pečico, podenj pa postavite skodelico z vodo. Kruh približno 20 minut pecite pri 230 stopinjah. Temperaturo znižajte na 160 stopinj in kruh pecite še približno 30 minut.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.