Arian
Svet24.si

Je kmet Jan med košnjo naletel na truplo pogrešanega 6-letnega Ariana?

1689255087-fgetyuwws-27-1689254999369
Necenzurirano

Pod Janšo je bil urednik na RTV, zdaj bi šel na računsko sodišče

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Ana Roš obdržala tri Michelinove zvezdice, kdo so novi dobitniki?

18. 6. 2024; 10.55
Avtor: K.M.
Michelinova zvezdica

Ana Roš foto: Mateja Jordovic Potocnik, edit: V.M.

Danes so uradno razglasili tiste restavracije, ki so letos v Sloveniji pridobile Michelinovo zvezdico. Kdo vse je med dobitniki?

Ana Roš je s Hišo Franko v letošnjem vodniki obdržala tri zvezdice, kar je tudi največ, kar lahko restavracije pridobijo. Dve zvezdici so obdržali pri restavraciji Milka, kjer ustvarja David Žefran. Po eno zvezdico pa so obdržale restavracije Cob (Filip Matjaž), Hiša Linhart (Uroš Štefelin), Hiša Denk (Gregor Vračko), Restavracija Strelec (Igor Jagodic), Grič (Luka Košir), Dam (Uroš Fakuč) in Gostilna pri Lojzetu (Tomaž Kavčič). Sploh prvo zvezdico pa je pridobila restavracija Pavus, ki pod taktirko Marka Pavčnika deluje na Gradu Laško. V vodniku je sicer predstavljeno 63 restavracij, štiri več kot lansko leto. 

Tudi letos so bile podeljene zelene zvezdice, ki poudarjajo tiste restavracije, kjer imajo kakovostne trajnostne prakse in kjer s svojim delovanjem soodgovarjajo za okoljske standarde ter sodelujejo s trajnostnimi proizvajalci in dobavitelji. Te restavracije ponujajo kulinarično izkušnjo, ki združuje kulinarično odličnost z izjemnimi okolju prijaznimi zavezami, in so vir navdiha tako za navdušene gurmane kot za gostinstvo kot celoto.

Med slovenskimi dobitniki te zvezdice so: Galerija okusov, chef Marko Magajne;  Gostilna Krištof, chef Uroš Gorjanc; Gostilna Repovž, chef Grega Repovž; Grič, chef Luka Košir; Hiša Franko, chefinja Ana Roš; Hiša Linhart, chef Uroš Štefelin; Mahorčič, chefinja Ksenija Krajšek Mahorčič; Špacapanova hiša, chef Ago Špacapan.

prejšnji članek
Prvak v zaščiti pred soncem ISDIN na voljo tudi v Sloveniji
Moda&Lepota
Prvak v zaščiti pred soncem ISDIN na voljo tudi v Sloveniji
naslednji članek
V javnost prišli ti neverjetni posnetki Nike Zorjan
Svet slavnih
V javnost prišli ti neverjetni posnetki Nike Zorjan