Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar
Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Tjaša Železnik o vlogah v serijah TV Dober dan in usodno vino

20. 12. 2020; 08.00
Avtor: K.M.
Tjaša Železnik

Tjaša Železnik foto: Marko Vavpotič/M24.si

Slovenska gledališka, televizijska in filmska igralka ima za sabo bogato kariero, širši javnosti pa je vseeno postala bolj prepoznavna po vlogah v serijah in filmih. Kako sama gleda na vlogi v odmevnih in priljubljenih serijah?

"Ta izkušnja je bila zelo dragocena, biti tako mlad tako veliko pred kamero je v Sloveniji prej izjema kot pravilo, ekipa, ki ga je ustvarjala, je bila fantastična, to so ljudje, ki so še danes moji prijatelji, denimo Iva Babić, Primož Ekart, Matjaž Javšnik, Lucija Čirović … In ko se srečamo, z nekaterimi sicer ne ravno pogosto, se zbudi neka taka povezanost, ki je samo naša," je Tjaša Železnik za revijo Obrazi Avenija povedala o seriji TV Dober dan, v kateri je v glavni vlogi igrala med letoma 1999 in 2002. Kako pa gleda na bolj 'svežo' serijo Usodno vino? "Tudi to je bila izjemna, dragocena izkušnja, igrala sem lahko z vrhunskimi igralci, spoznala pa sem, da tako ne bi več želela delati, želim si drugačnih igralskih izkušenj. Rada imam film, ne vem pa, kako zelo rad ima ta mene. Po desetih letih bi se prilegla kakšna filmska vloga." 

Za vlogi Roberte I in II v enodejankah Jacques ali podrejenost in Prihodnost je v jajcih ali Kaj vse je treba za en svet Eugèna Ionesca (r. Diego de Brea) ter za vlogo Catherine v drami Dokaz Davida A foto: M24

prejšnji članek
FOTO: Estradniki že slavijo praznično vzdušje
Resničnostni šovi
FOTO: Estradniki že slavijo praznično vzdušje
naslednji članek
Dario Varga iskreno o svoji slabosti
Svet slavnih
Dario Varga iskreno o svoji slabosti