zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Ajda Smrekar in Sebastian Cavazza spet skupaj na odru

16. 12. 2020; 01.23
Avtor: K.M.
Jazz

Ajda Smrekar in Sebastian Cavazza foto: Peter Giodani

Igralca, ki sta par tudi zasebno, bosta na silvestrski večer v novi predstavi premierno spet zaigrala skupaj.

MGL zdaj tudi uradno napoveduje svojo novo predstavo Jazz v režiji Nejca Gazvode, ki bo svojo krstno uprizoritev doživela v četrtek, 31. decembra, ob 20. uri. V njej spet skupaj na odru igrata igralca Ajda Smrekar in Sebastian Cavazza, ki sta par tudi zasebno. Po naročilu MGL je dramatik Nejc Gazvoda besedilo napisal prav za omenjeni igralski par. "Ta odločitev nam je v trenutnih razmerah olajšala delo in proces študija, ki je z vsemi pripravami vred trajal skoraj eno leto," so pri MGL povedali o odločitvi.

Ajda Smrekar in Sebastian Cavazza foto: Peter Giodani

Kratka vsebina

Streha razkošne vile, v kateri poteka zabava v maskah. Večer, zvezde, glasba, penina. Na balkonu se srečata moški in ženska. Oba sta oblečena v ptiča. Ona je stara nekaj čez trideset, on je sredi štiridesetih. On je pianist, ki je še ravnokar igral na zabavi. Ona je … obiskovalka? Natakarica? Zapleteta se v pogovor. Na koncu večera – v katerem bosta drug o drugem nekaj izvedela in stkala krhke vezi poznanstva, kar že spominja na toplo človeško bližino (če je kaj takega v enem večeru sploh mogoče začutiti do popolnega tujca) – se dogovorita, da se bosta na istem mestu znova srečala ob letu osorej. In tako nadaljnjih pet let. Odnos se bo poglabljal, podatki o njunih življenjih postopoma razkrivali. Vsako leto v novi maski in brez védenja, kako je drugemu ime, bosta moški in ženska drug drugemu postala pomemben del življenja, dan zabave in srečanja pa datum, ki bo v njunih življenjih nekaj pomenil, četudi bosta ti življenji preostalih 364 dni tekli po svoje … Katero leto bo zadnje?

Ajda Smrekar in Sebastian Cavazza foto: Peter Giodani

Prodajo vstopnic in prenos predstave nam omogoča nova platforma Tretji oder (tretjioder.si), na kateri si boste lahko zagotovili nakup vstopnice in ogled predstave. Do platforme boste lahko dostopali tudi prek naše MGL spletne strani. Cena premierske vstopnice na spletu bo 14 eur. Gre za enkraten ogled v točno določenem času predvajanja.

Uigran par

Ajda Smrekar in Sebastian Cavazza sta skupaj zaigrala že v predstavi Sedem let skomin, ki je premiero doživela 3. oktobra 2013. Novico o razmerju sta potrdila tri leta kasneje, oktobra 2016. Od takrat dalje delujeta kot usklajen par, ki pa svojo zasebnost rada zadržita za zidovi svojega doma. 

prejšnji članek
Letošnji praznični trend je v modri
Moda&Lepota
Letošnji praznični trend je v modri
naslednji članek
Koronavirus - kdaj se lahko vrnem na delo?
Zdravje
Koronavirus - kdaj se lahko vrnem na delo?
#nasazenazenska
nasazenazenska