Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar
Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Neverjeten mednaroden uspeh Mitje Okorna in Jana Belcla

9. 2. 2021; 07.00
Avtor: K.M.
Mitja Okorn

foto: Grega Eržen

Po prvem hollywoodskem filmu Leto življenja (Life in a Year) je Mitja Okorn v začetku februarja izdal še film na Netflixu, komično grozljivko All My Friends Are Dead, ki že navdušuje po celem svetu. Scenarij za film je namreč spisal njegov učenec in prijatelj, Mariborčan Jan Belcl, ki je tokrat prevzel tudi režisersko taktirko. Mitja pa se je pod film tokrat podpisal kot kreativni producent.

Film All My Friends Are Dead je že več dni na lestvici najbolj priljubljenih filmov, danes recimo je zasedel sedmo mesto, takoj za šestimi originalnimi filmi platforme Netflix. Če gledamo mesečno povprečje, pa se je uvrstil še mesto višje.  Očitno so film za svojega vzeli v Južni Ameriji, saj je najbolj gledan recimo v Argentini, Paragvaju in Kolumbiji, v Sloveniji pa je na petem mestu. Poljski film je sicer na voljo z angleškimi podnapisi. 

Najbolj gledani filmi na Netflixu, 9. februar 2021

Jan se je leta 2015 preselil na Poljsko in tam svojo kariero začel pod mentorstvom Mitja Okorna, s katerim sta že sodelovala pri različnih projektih. Kot osebni asistent Okorna je tako sodeloval tudi pri filmu Leto življenja. Film All My Friends Are Dead (Vsi moji prijatelji so mrtvi) pa je njegov prvi večji samostojni projekt, ki je že po dneh mednarodnega predvajanje doživel velik uspeh. 

Tako Janu kot tudi Mitji ob uspehu čestitamo! 

prejšnji članek
Ana Maria Mitić pred porodom snemala film
Svet slavnih
Ana Maria Mitić pred porodom snemala film
naslednji članek
Kraljica Elizabeta je spet prababica
Svet slavnih
Kraljica Elizabeta je spet prababica