državna meja
Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s Slovenijo

1695633573-dsc09685-1695633263267
Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Film, v katerem igra Mia Skrbinac, s pomembno mednarodno nagrado

7. 2. 2021; 05.30
Avtor: K.M.
mia skrbinac 1

Mia Skrbinac foto: Revija Zvezde Lady

Mia je pretekli teden šokirala z razkritjem o nadlegovanju na akademiji. Zdaj pa je prišla novica o velikem uspehu kratkega slovenskega filma, v katerem ima glavno vlogo.

Glavna mednarodna nagrada najpomembnejšega filmskega festivala kratkega filma v Clermont Ferrandu je pripadla slovenskemu filmu Sestre režiserke Katarine Rešek - Kukle. Triinštirideseti festival je na daljavo potekal med 29. januarjem in 6. februarjem. Sestre so se za nagrado potegovale med 78 filmi. V filmu v glavnih vlogah nastopajo igralka Mia Skrbinac ter Sarah Al Saleh in Mina Milovanović, ki sta se s filmom srečali prvič.

Mia Skrbinac je tista igralka, ki je pred dnevi slovensko javnost šokirala s svojo zgodbo o nadlegovanju na akademiji AGRFT. VEČ O TEM SI PREBERITE TUKAJ >>KLIKNITE<<.    

Režiserka je ob novici o nagradi povedala: "Neskončno sem ponosna na ekipo, ki stoji za filmom Sestre. Večina igralk in igralcev je bila prvič na filmu in hvaležna sem jim za ogromno zaupanje in sodelovanje. Vsaka članica in član ekipe, tako kreativne kot tehnične in produkcijske, je odprla glavo in srce ter dala velik del sebe v film. Ta nagrada pomeni, da lahko filmi, četudi so narejeni v skromnejših produkcijskih pogojih, gredo naprej in najdejo pot do gledalcev, če smo iskreni in pogumni. Sestre so študija za celovečerni film Fantasy, na katerem trenutno delamo, in to je zagotovo velika motivacija in popotnica, da nadaljujemo z zgodbo, ki je povezana z lokalnim okoljem, razbija ustaljene vzorce in ponuja svežo perspektivo. Upam, da bodo gledalci uživali v filmu in da jih bo našel tam, kjer je najbolj vredno, v srcu."

prejšnji članek
Romantična Indira Ekić in Matic Kolenc
Svet slavnih
Romantična Indira Ekić in Matic Kolenc
naslednji članek
Zvone Šeruga ima v svoji zidanici prav posebno družbo
Svet slavnih
Zvone Šeruga ima v svoji zidanici prav posebno družbo