stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Čarovnik iz Oza v novi filmski preobleki!

11. 2. 2021; 10.00
Avtor: STA
The Wizard of Oz

The Wizard of Oz foto: The Wizard of Oz

Ravno v teh dneh ustvarjajo film, ki bo ponudil nov pogled na Dorotejo in deželo Oz. Mimogrede, imate tudi vi lepe spomine na zgodbo o Doroteji?

Zgodba o Čarovniku iz Oza iz knjige Lymana Franka Bauma je skozi leta doživela več priredb za velike in male zaslone, najbolj pa je znan filmski muzikal iz leta 1939, v katerem je nastopila Judy Garland. Trenutno je v pripravi nova ekranizacija, ki jo bo za produkcijsko družbo New Line Cinema režirala Nicole Kassell.

Pri New Line Cinema napovedujejo, da bo prihajajoči film ponudil nov pogled na Dorotejo in deželo Oz ter se morda oprl na druge elemente, kot so bili v ospredju Čarovnika iz Oza z Judy Garland - na primer rubinaste copate.

Kot je povedala režiserka, je izjemno počaščena, da se je pridružila produkcijskima hišama Temple Hill in New Line pri novi filmski priredbi te klasike.

"Čeprav je muzikal iz leta 1939 del moje DNK, sem navdušena in ponižna zaradi odgovornosti, da si na novo zamislim tako legendarno zgodbo. Priložnost za preučitev prvotnih tem - iskanje poguma, ljubezni, modrosti in doma - se zdi bolj aktualna in nujna kot kdajkoli prej," je dodala Nicole Kassell.

Filme je navdahnila literarna klasika iz leta 1900, ki jo podpisuje Lyman Frank Baum. Deklico Dorotejo tornado skupaj z zvestim psičkom Totom popelje v čudežno deželo. Tam sreča dobro čarovnico, ki jo napoti k mogočnemu čarovniku Ozu iz Smaragdnega mesta, da bi ji pomagal priti nazaj v Kansas. Na poti Doroteja in Toto srečata Strašilo, Pločevinka in leva, med njimi se stke prijateljstvo.

prejšnji članek
Horoskop: Vaša čustva se bodo ohladila
Horoskop
Horoskop: Vaša čustva se bodo ohladila
naslednji članek
Specite krofe kot znana Slovenca
Svet slavnih
Specite krofe kot znana Slovenca