nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Kapa za vse: Sedaj si lahko tudi vi ogledate prvi slovenski božični film!

24. 12. 2023; 08.54
Avtor: V.M.
kapa film KAPA foto Zeljko Stevanic Senca studio (7)

Film Nabrita prijatelja foto: Željko Stevanič Senca studio

Če si navdihujočega družinskega filma niste ogledali v kinematografih, vas bo zgodba zagotovo ogrela v zavetju domače dnevne sobe. Poglejte si ga skupaj z otroki in mladostniki.

Veliko se je govorilo o prvem slovenskem božičnem filmu Kapa, ki si je prislužil dve zlati roli in nagrado na filmskem festivalu K3 v Beljaku za najboljši film festivala, pred tem pa bil razglašen za najboljši otroški film na lanskem filmskem festivalu v Sarajevu. Dobil je tudi nagrado občinstva za najboljši film na filmskem festivalu za otroke KinoKino v Zagrebu. Za ogled filma so se odločile tudi številne šole, saj zgodba prebuja empatijo in mimobežno nastavlja ogledalo dvema različnima odtenkoma družbe.  

Si filma še niste ogledali?

Če si filma še niste ogledali ali pa ste bili nad njim tako navdušeni, da bi si želeli zgodbo podoživeti še enkrat, vas bo zagotovo razveselila novica, da vam Kapo nudita dva ponudnika razvedrilnih vsebin.

Film Kapa bodo namreč na božični večer zavrteli na prvem programu RTV Slovenija in sicer ob 21. uri, že ta trenutek pa si ga lahko ogledate v priljubljeni spletni videoteki Voyo.

film Kapa foto: Željko Stevanić

O čem pripoveduje zgodba?

Erik je devetletni deček, ki mora zaradi problematičnih staršev živeti v mladinskem domu. Erik verjame, da sta se njegova starša poboljšala in njegova edina božična želja je, da bi šel domov. Namesto tega je izžreban, da božič preživi pri dobrodelni premožni družini, ki ima sedemletno hčerko Lučko.Sredi noči Erik in Lučka v dnevni sobi zalotita Božička. Po spletu okoliščin se skrijeta v njegov avto in kmalu znajdeta na ulici. Začne se pustolovščina, ki bo obema prinesla izpolnitev želja, a ne tako kot sta pričakovala.

prejšnji članek
Nina Osenar: Stiskamo se kakor cukreni stolp iz profiterolov
Svet slavnih
Nina Osenar: Stiskamo se kakor cukreni stolp iz profiterolov
naslednji članek
Timova druga plat: Izdeluje piersinge in tatuje
Resničnostni šovi
Timova druga plat: Izdeluje piersinge in tatuje