stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Cimetov čaj, dišeči piškoti in vse, kar sledi

11. 12. 2023; 08.30
Avtor: Oglasno sporočilo
zima-je-najboljsi-cas-za-branje_2
Ko zunaj nastopi mraz in se dnevi skrajšajo, ni nič boljšega kot zaviti se v toplo odejo, zavzeti udoben položaj na kavču in se ob zalogi dišečega čaja potopiti v svet, ki ga ponuja dobra knjiga.

Ta že od nekdaj velja za eno najboljših daril, v času prednovoletnih praznikov pa to drži še posebej. Knjiga je namreč veliko več kot le zvezan kup papirja – predstavlja vrata v nove svetove, izkušnje in ideje. Je učitelj, prijatelj in zaveznik. S knjigo si razširimo obzorja, pobegnemo od vsakdanjih skrbi in se sprostimo.

Branje je tudi odličen način preživljanja prazničnih dni. V času, ko smo pogosto zaposleni z načrtovanjem praznovanj, nakupovanjem daril in pripravo prazničnih dobrot, nam branje ponuja dragoceno izkušnjo miru in tišine. Lahko se zleknemo v svoj najljubši kotiček, odpremo knjigo in se za nekaj časa izgubimo v njenih zgodbah.

Ne glede na to, ali izbiramo za ljubitelja kriminalk, zgodovinskih romanov, znanstvene fantastike ali poezije – nič ni lepšega kot uzreti iskrico veselja v očeh nekoga, ko odvije darilo in zagleda knjigo, ki jo že dolgo želi prebrati.

Knjiga je pravzaprav precej bolj družabne narave, kot bi utegnili pomisliti. Branje zabavnih zgodbic na glas med razigrano druščino, deljenje najljubših odlomkov na družbenih omrežjih ali preprosto pogovor o knjigi, ki smo jo prebrali – tako lahko knjiga poveže ljudi.

Če razmišljate, kaj podariti svojim najdražjim za praznike, torej nikar ne pozabite na knjige, ki jih lahko najdete in naročite v spletni trgovini EKDIS. Tam najdete tudi tematske albume Harry Potter, Barbie in Fifa, ki so odlično darilo za mlajše in mlajše po srcu. Z njimi ne boste podarili le zajetnega odmerka zabave ter sprostitve, ampak tudi trajen spomin na posebno priložnost.

prejšnji članek
NAGRADNA IGRA: Kaj delamo ta petek? 4 ideje za zimski večer s prijatelji
Kulinarika
NAGRADNA IGRA: Kaj delamo ta petek? 4 ideje za zimski večer s prijatelji
naslednji članek
Olivera popolnoma drugačna, kot v šovu Sanjski moški
Resničnostni šovi
Olivera popolnoma drugačna, kot v šovu Sanjski moški