njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

To poletje v Ljubljani snemajo nov mladinski film

15. 7. 2024; 18.00
Avtor: STA / V.M.
Prva klapa - Elvis Škorc- genialni štor_Foto Radovan Mišić_1

Prva klapa foto: Radovan Mišić

V Ljubljani je minuli konec tedna padla prva klapa novega slovenskega mladinskega filma Elvis Škorc - genialni štor. Film zajema zgodbo o izjemno simpatičnem glavnem junaku, ki išče svoje mesto v družini in med vrstniki.

Celovečerec bo prikazal kritično obdobje v življenju Elvisa, ki se mora poleg težav z odraščanjem spopasti še z ločitvijo staršev. V šoli briljira pri kemiji, ima opravka z nadlegovanjem sošolcev in se zagleda v najlepše dekle na šoli.

"Elvis Škorc - genialni štor je mladinski film o prijateljstvu, odnosih s starši in o prvi ljubezni. Mladi se bodo v filmu z lahkoto prepoznali, starejši pa se bodo spomnili, kako so se nekoč v mladosti sami soočali z Elvisovimi težavami," je povedal režiser.

Glavna igralka Hana Majdič foto: Radovan Mišić



Glavno vlogo bo odigral 14-letni Maks Peštaj Zevnik. V vlogi mame bo nastopila Iva Krajnc, v vlogi očeta Matej Puc, Elvisovo babico bo igrala Zvezdana Mlakar in vlogo učitelja Marko Mandič. Poleg mladih nastopajočih bodo med drugim zaigrali še Gojmir Lešnjak - Gojc, Ksenija Mišič, Alenka Kraigher in Manca Dorrer.

Direktor fotografije je v Pragi živeči Slovak Alexandr Šurkala, producent filma pa Radovan Mišić iz produkcijske hiše Fabula. Ob snemanju novega filma je ocenil, da bo glavni junak Elvis Škorc s svojimi karakteristikami z lahkoto postal ljubljenec svoje generacije, ki je "v glavnem izgubljena in prisesana na telefone, brez večje želje, da bi se v čem drugem izrazila".

Ekipa filma z režiserjem Borisom Jurjaševičem foto: Radovan Mišić

Film bodo predvidoma posneli v 28 snemalnih dneh pretežno v Ljubljani na Prulah, v Trnovem in na Poljanskem nasipu ter v eni od najlepših kraških jam v Sloveniji. Nastaja s finančno podporo Slovenskega filmskega centra (SFC), koproducent je RTV Slovenija, so sporočili s SFC.

Režiser in scenarist Boris Jurjaševič, rojen leta 1955 v Slovenj Gradcu, je uveljavljen avtor igranih in dokumentarnih filmov za kinematografijo in televizijo. Kot korežiser se je v zadnjem času posvetil TV seriji Primeri inšpektorja Vrenka, podpisuje se tudi pod celovečerni igrani TV film Stekle lisice.

prejšnji članek
Poročil se je Thomas Brodie-Sangster
Svet slavnih
Poročil se je Thomas Brodie-Sangster
naslednji članek
Del shujševalnega šova bo tudi Gregor P. Kirsch
Resničnostni šovi
Del shujševalnega šova bo tudi Gregor P. Kirsch

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.