Kultura
 

Zaradi teroristične grožnje odpovedali koncerte Taylor Swift

8. 8. 2024; 04.52
Avtor: STA/ V.M.
taylor swift pf

Taylor Swift foto: Profimedia

V Avstriji so sinoči odpovedali tri koncerte ameriške pevke Taylor Swift. Načrtovalca terorističnih napadov so sicer prijeli. Gre za 19-letnika, ki je bil osredotočen na zvezdničine koncerte na Dunaju.

"Zaradi potrditve vladnih uradnikov o načrtovanem terorističnem napadu na stadionu ErnstHappel nimamo druge izbire, kot da zaradi varnosti koncerte odpovemo," je sporočilo podjetje Barracuda. Kot so še pojasnili, bodo kupnino za vstopnice avtomatično povrnili v desetih delovnih dneh. V Avstriji so sicer v sredo prijeli domnevna načrtovalca terorističnih napadov na prireditvah na širšem območju Dunaja.

Enega so prijeli na Dunaju, drugega v mestu Ternitz južno od prestolnice. Zaradi tega so tudi načrtovali poostrene varnostne ukrepe na njenih koncertih, je včeraj popoldne poročala avstrijska tiskovna agencija APA. Zvečer pa je APA objavila, da so koncerte odpovedali. Kot je danes na novinarski konferenci povedal generalni direktor za javno varnost na avstrijskem notranjem ministrstvu Franz Ruf, je 19-letnik, ki so ga prijeli v Ternitzu, prisegel zvestobo skrajni skupini Islamska država.

Taylor Swift foto: Profimedia

Po dosedanjih podatkih se je 19-letnik, sicer avstrijski državljan, radikaliziral na spletu. Pri njem so zasegli kemične snovi, ki jih še analizirajo. Policija je iz bojazni glede eksploziva preventivno evakuirala več hiš v Ternitzu in del doma za upokojence. Kot je še dejal Ruf, so "ugotovili ustrezna pripravljalna dejanja in tudi, da je bil 19-letnik osredotočen na koncerte Taylor Swift na Dunaju". Ali bi lahko bilo poleg omenjenih dveh aretacij še več, Ruf ni mogel povedati. Kot je dejal, preiskava še poteka.

prejšnji članek
Ljubezen na vasi: Marija osupnila z ognjevitim poljubom
Kultura
Ljubezen na vasi: Marija osupnila z ognjevitim poljubom
naslednji članek
Bi si pomladile vagino?
Odnosi
Bi si pomladile vagino?
#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.