Kultura
 

Pri naših sosedih se jutri začenja eden izmed največjih evropskih festivalov

6. 8. 2024; 11.00
Avtor: K.M.
Sziget

Pogled na festivalski otok v Budimpešti. foto: Posnetek z dronom/Sziget

Na glasbenem festivalu bodo letos, natančneje v četrtek, nastopili tudi slovenski glasbeniki, skupina Joker Out. Poleg njih pa bodo obiskovalci lahko uživali v glasbi umetnikov, kot so Kylie Minogue, Liam Gallagher, Martin Garrix in Sam Smith.

Jutri svoja vrata v prestolnici Madžarske odpira letošnji festival Sizget, ki vsako leto, že vse od leta 1993, v Budimpešto privablja obiskovalce s celega sveta. Tako bo tudi med 7. in 12. avgustom, ko bodo na otoku na Donavi, sizget je sicer madžarski izraz za otok, sredi Budimpešte nastopili največji svetovni umetniki in številni bodoči talenti in izvajalci, ki jih dopolnjuje raznolik program letošnjega festivala.

Joker Out foto: Vita Orehek

Lansko leto naj bi se številka obiskovalcev gibala okoli 440 tisoč, kar pa še vedno ni absolutni rekord festivala. "Veseli nas, da smo po lanskem letu, ki je bilo še vedno zaznamovano s pandemijo, videli, kako veliko je zanimanje za Sziget. Tudi letos se ne moremo pritoževati nad številom obiskovalcev in prepričani smo, da se bo sporočilo o prenovi razširilo po vsem svetu," je lansko letu po koncu festivala povedal Tamás Kádár, glavni organizator festivala Sziget.

Na festivalu se vasko leto zabavajo tudi številni znani Slovenci. Raiven, Gregor Ravnik in Zala Smolnikar leta 2023. foto: Sandi Fišer

Sziget letos praznuje svojo 30. izdajo in uteleša vizijo enotnosti in svobode, ki se je gojila tri desetletja. Zakoreninjen v kulturni raznolikosti in medsebojnem spoštovanju, Sziget stoji kot svetilnik sprejemanja in ljubezni. Sziget, ki je prejel nagrado 'Take a Stand Award' na podelitvi evropskih festivalskih nagrad leta 2024 za svojo predanost družbenim vprašanjem, vabi vse, da se pridružijo Revoluciji ljubezni in spodbujajo skupnost, v kateri uspeva individualnost. Pod zastavo "Free To Be" Sziget še naprej podpira osebno srečo in kolektivno pripadnost ter pozdravlja vse, da izkusijo Otok svobode.

prejšnji članek
Cene Prevc po koncu športne kariere v gostinske in komedijantske vode
Svet slavnih
Cene Prevc po koncu športne kariere v gostinske in komedijantske vode
naslednji članek
Skupina Aerosmith se zaradi zdravstvenih težav Stevena Tylerja ne bo vrnila na turnejo
Kultura
Skupina Aerosmith se zaradi zdravstvenih težav Stevena Tylerja ne bo vrnila na turnejo
#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.