Odnosi
 

Bi si pomladile vagino?

7. 8. 2024; 23.00
Avtor: Bodi zdrava
brskev

Cvetoče. foto: Shutterstock

Sindrom ohlapne nožnice je za ženske tabu. Zaradi njega se med spolnim odnosom počutijo negotove, pogosto jih je sram in se ne sprostijo. S Keglovimi vajami okrepimo mišice medeničnega dna in vsem ženskam toplo priporočam, da ne pozabijo na krepitev mišic medeničnega dna.

Številni besedne zveze »pomlajevanje vagine« še vedno ne jemljejo dovolj resno, saj ne vedo, da se za njo skrivajo postopki za odpravljanje urinske inkontinence, atrofiје nožnice, njene suhosti in zmanjšane občutljivosti – torej težave, ki številnim ženskam slabšajo kakovost življenja. Kaj moramo vedeti?

S plodnostjo je vse več težav. Preden se naročite na pregled na kaki dragi kliniki za zdravljenje neplodnosti, preverite raven hormonov ščitnice. Težava se lahko skriva tudi v spremembi delovanja ščitnice, še posebej, če je imel podobne težave kdo v vaši družini. Ščitnica neposredno vpliva na delovanje hipofize, ki je odgovorna za izločanja reproduktivnih hormonov, ti pa so odločilnega pomena, ko govorimo o plodnosti. Dobra novica je, da je težave s ščitnico dandanes mogoče že izjemno hitro izboljšati z zdravili.

Kaj lahko storite

Vprašajte mamo, kdaj se je pri njej pojavila menopavza. Obstaja časovni okvir, kdaj je tvegano, da ženska zanosi ali se pojavijo težave z reproduktivnim zdravjem: to je najpogosteje približno deset let pred menopavzo. Najboljši podatek, kdaj bo nastopila menopavza, je čas menopavze vaše matere. Obstaja več aplikacij, ki spremljajo ovulacijo, menstrualni cikel in ravni aktivnosti, zraven pa vam tudi svetujejo, katero hrano uživati, da bi zvišali lastno plodnost.

Pomlajevanje vagine

O pomlajevanju vagine se izven medicinskih krogov govori bolj malo, pa še takrat neredko šaljivo. Pozablja pa se, da ta poseg rešuje številne težave, ki jih imajo ženske različnih starosti. Pri tem ne gre za estetsko lepšanje, temveč za subtilen in pogosto nujen poseg. Izvaja se z izjemno občutljivim laserjem, podrobnosti pa so nam zaupali zdravniki, ki s svojo strokovnostjo zagotavljajo, da se bomo znebili neprijetnega občutka pred posegom, zato smo jih vprašali prav tisto, o čemer smo prepričani, da nas vse zanima.

Če razmišljate o postopkih pomlajevanja nožnice, je ključnega pomena, da se posvetujete o postopku, da lahko ocenijo vaše pomisleke in vam svetujejo o najprimernejših možnostih zdravljenja. Postopki pomlajevanja nožnice lahko vključujejo neinvazivne možnosti, denimo lasersko terapijo in radiofrekvenčno zdravljenje, ter kirurške posege, kot sta vaginoplastika ali labioplastika. Vsaka možnost obravnava različne pomisleke, zato je pomembno, da se pogovorite o najprimernejšem pristopu.

Tveganja in premisleki

Kot pri vsakem medicinskem posegu se morate zavedati možnih tveganj in neželenih učinkov. Obravnava teh skrbi lahko pozitivno vpliva na čustveno in duševno dobro počutje ženske, saj lahko izboljša zaupanje in udobje v vsakdanjem življenju in intimnih odnosih. Balzam za nego kože po britju intim je bil razvit posebej za nego zunanjega intimnega območja. Formulacija z mlečnimi kislinami, aloe vero ter izvlečkom breskovih cvetov podpira naravno zaščitno funkcijo in je optimalno prilagojena pHvrednosti intimnega predela.

prejšnji članek
Zaradi teroristične grožnje odpovedali koncerte Taylor Swift
Kultura
Zaradi teroristične grožnje odpovedali koncerte Taylor Swift
naslednji članek
Pevka Ditka potrebuje pomoč
Kultura
Pevka Ditka potrebuje pomoč

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.