profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Najboljši naravni dezodoranti

11. 8. 2016; 09.30
Avtor: M. K. / Bodi zdrava
deodorant
Ko jih boste preizkusili, boste navdušeni.

Kremni dezodorant brez vonja



Preden se shladi, ga lahko za lažjo uporabo shranite v prazen stik za dezodorant, ki ima spodaj navoj.
Potrebujete: 1 žlico karitejevega masla, 1 žlico kokosovega olja, 1 žlico kakavovega masla, 1 žlico in 1 žličko sode bikarbone, 1 žlico saga, ½ žličke kaolina, ½ žličke vitamina E (olje). 

V stekleno merilno posodico dajte karitejevo in kakavovo maslo ter kokosovo olje in posodico postavite v lonec, v katerem rahlo vre nekaj centimetrov vode. Počakajte, da se sestavine razpustijo. Odstavite z ognja ter umešajte sodo bikarbono, sago, kaolin in vitamin E, da nastane gladka zmes. Shranite v prazen stik za dezodorant ali manjši kozarec. Malo kreme nanesite pod pazduho in po močnem znojenju ali vadbi ponovite.

Dezodorant v prahu z vrtnico in sandalovino

Malo prahu nanesite pod pazduhe in ves dan boste lepo dišali. Pripravek tudi vpija vlago.
Potrebujete: 1 žlico koruznega škroba, 1 žlico saga, 1 žličko kaolina, 1 žličko sode bikarbone, 10 kapljic eteričnega olja sandalovine, 5 kapljic eteričnega olja ali absoluta vrtnice.

Koruzni škrob, sago, kaolin in sodo bikarbono skozi sito presejte v manjšo skledo. Po kapljicah dodajajte eterični olji in mešajte z metlico. Sestavine še enkrat presejte, da razpadejo grudice, ki so morda nastale med dodajanjem eteričnih olj. Za najboljši učinek prah shranimo v manjšo sladkornico ali solnico. Malo prahu potresite pod pazduho. Pred tem lahko na kožo nanesete vlažilno sredstvo, da bo prah ostal na koži.

foto: Profimedia

Hladilni poletni metin dezodorant v pršilu



Ta dezodorant je kot naročen za vroče dni.
Potrebujete: 1 žlico izvlečka virginijskega nepozebnika, 1 žlico gela aloe vere, 2 žlici hidrolata poprove mete, 1 žličko rastlinskega glicerina, 5 kapljic eteričnega olja poprove mete.
 
Vse sestavine zmešajte v manjši steklenički z razpršilnikom. Dobro pretresite in čez dan po potrebi razpršite pod pazduhami.
Limonin in žajbljev dezodorant v pršilu. Čez dan po potrebi razpršite pod pazduho.

Potrebujete: 3 žlice izvlečka virginijskega nepozebnika, 2 žlički žajbljeve tinkture (izvlečka), 1 žličko rastlinskega glicerina, 10 kapljic eteričnega olja čajevca, 15 kapljic eteričnega olja limone. 

Vse sestavine zmešajte v manjši steklenički z razpršilnikom. Pred uporabo dobro pretresite in čez dan po potrebi razpršite pod pazduhami.

Osnovni oljni parfum

Potrebujete: 2 žlici jojobinega, frakcioniranega kokosovega ali sončničnega olja (to je nosilno olje), 40–45 kapljic parfumske mešanice. V stekleničko z aplikatorjem s kroglico za 30 mililitrov vlijte nosilno olje. Dodajte parfumsko mešanico. Zaprite in dobro pretresite. Parfum po potrebi nanesite na kožo.

Osnovni trdi parfum

Potrebujete: 1 žlico jojobinega, frakcioniranega kokosovega ali sončničnega olja (to je nosilno olje), 2 žlički naribanega čebeljega voska, 50–55 kapljic parfumske mešanice. V manjši ognjevarni kozarec odmerite nosilno olje in čebelji vosek. Kozarec postavite v lonec, v katerem rahlo vre voda, da se olje in čebelji vosek razpustita. Kozarec vzemite iz vode, dodajte parfumsko mešanico in dobro premešajte z zobotrebcem. Mešanico previdno in takoj prelijte v manjši kozarec ali kovinsko posodico s pokrovčkom. Zaprite in pustite, da se ohladi in strdi. Po potrebi nanesite na kožo, nikoli pa okoli oči in na občutljivo kožo.

Vir: Knjiga 200 receptov, nasvetov in tehnik za naravno lepoto, ki je izšla pri založbi Mladinska knjiga.

prejšnji članek
Najboljša homeopatska zdravila
Zdravje
Najboljša homeopatska zdravila
naslednji članek
Da ne bi bili videti kakor politi cucki
Svet slavnih
Da ne bi bili videti kakor politi cucki
#nasazenazenska
nasazenazenska