nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Z ognjem do zdravih las

10. 3. 2016; 10.00
Avtor: Mira Ćirović/revija Bodi zdrava
Z ognjem do zdravih las

Za ognjeno obdelavo je treba odšteti od 25 do 45 evrov, odvisno od gostote las in uporabljenih olj. Postopka nikar ne preizkušajte sami!

Viktorijin angelček Barbara Fialho je razkrila, da se lahko za svoje čudovite lase zahvali posebni tehniki žganja las.

Manekenka je le ena od slavnih lepotic, ki prisegajo na lasno terapijo, ki se imenuje velaterapija. Gre za izjemno priljubljeno kozmetično storitev med Brazilkami, ki slovijo po svojih sijočih laseh. Tudi pri nas ne zaostajamo za svetovnimi lepotnimi smernicami, saj je omenjeni postopek na voljo tudi v Sloveniji. 

Masaža, nato ogenj

Najprej je potrebna masaža z oljem, ki temeljito prekrvi lasišče in dobro vpliva na počutje in lase, je začetek postopka opisala kozmetologinja in tuinologinja Marjana Velkovrh – Šana. Uporabljajo se različna olja, odvisno od strukture las (orehovo, sezamovo, arganovo, kačje, mandljevo olje ali olje amla). Po oljenju in masaži pride na vrsto ogenj. Šop za šopom zavijemo v zvitek in lase pregrejemo z ognjem, uničene konice pa preprosto zažgemo, je pojasnila. Po tem postopku zažgane konice spet naoljimo in prečešemo lasišče. Postopek je dobro znan med Indijanci, Filipinci in tudi na Balkanu, namenjen pa je zdravljenju las.

Ogenj krepi lase

Žganje krepi lase in ne uniči njihove celične strukture. Ogenj pomaga, da zdravilne učinkovine olja prodrejo globlje v lase in jih s tem krepijo, obenem pa se bolj lesketajo. Uporaba kakovostnega orehovega olja pri tem postopku zavira sivenje las. Ogenj odstrani razcepljene konice in poškodovane lase, ki nastanejo zaradi česanja ali uporabe agresivnih kozmetičnih pripravkov. 

Kako olja koristijo lasem

Arganovo olje že stoletja uporabljajo za številne težave z lasmi in lasiščem. Uporaba arganovega olja se priporoča vsem, ki imajo zaradi kemikalij že precej poškodovane lase ali pa so ti kronično suhi. Olje ustvari na laseh čudovit in zdrav sijaj, jih navlaži in naredi mehkejše. Pomagalo naj bi tudi pri hitrejši rasti las in celo pri hitrejšem sušenju las. Lase ščiti pred zunanjimi vplivi, tudi pred UV-žarki.
Orehovo olje obljublja, da bodo razcepljene konice le še preteklost. Deluje kot balzam ter lase ščiti in neguje. V primeru rednega uživanja orehovega olja bodo zaradi boljšega delovanja jeter, ledvic in črevesja začeli rasti močnejši in bolj odporni lasje. Njihova rast je namreč v veliki meri odvisna prav od pravilnega delovanja teh organov. Orehovo olje naj bi zaviralo tudi sivenje las.
Mandljevo olje blagodejno vpliva na lase, saj se lahko uporabi pri suhih in poškodovanih laseh brez leska.
Kačje olje odganja plešavost. To olje so za nego las uporabljali že v starem Egiptu, danes ga dodajajo različnim izdelkom za nego las. Pomagalo naj bi pri izpadanju las.
Amlino olje je najstarejše naravno hranilo za kožo, lase in lasišče. Po ajurvedski metodi zdravljenja je najboljše zdravilo za uravnavanje delovanja doše pita. Doša pomeni energetski kanal ali meridijan. Doša pita pa je energetski kanal, ki je povezan tudi z lasiščem. Če ta kanal ne deluje pravilno, naši lasje predčasno sivijo ali izpadajo. Zato se amlino olje v ajurvedski medicini predpisuje, vedno kadar pride do težav z lasiščem.



prejšnji članek
Slavna pevka osupnila spodaj brez?!
Svet slavnih
Slavna pevka osupnila spodaj brez?!
naslednji članek
Skrivnost lepe kože
Moda&Lepota
Skrivnost lepe kože